Salata de masline-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de masline este o salata de post, aromata si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 200 gr masline negre
    • 175 ml ulei
    • 2 felii de franzela
    • 1 lamaie
    • o ceapa
    • 1 gogosar murat
    • cateva frunze de busuioc conservat in ulei sau menta uscata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Spalati maslinele, le scoateti samburii, le fierbeti 5 minute, apoi puneti-le la scurs intr-o sita.
  2. Cand maslinele s-au scurs bine de apa, treceti-le masina de tocat impreuna cu ceapa, iar pasta obtinuta o lasati in castron.
  3. Inmuiati painea in apa rece, o amestecati cu maslinele, omogenizati si turnati uleiul incet, ca la maioneza. Lucrati cu o lingura de lemn si obtineti o pasta omogena pe care o condimentati cu frunze de busuioc tinute in ulei sau cu menta faramitata.
  4. Subtiati cu zeama de lamaie, asezati pasta pe o farfurie intinsa sau tartinati felii de paine prajita si le decorati cu gogosar murat si serviti salata in aceeasi zi.

Recomandari

Salate