Salata de cuscus si castraveti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de cuscus si castraveti este o salata perfecta pentru zilele de vara.O data incercata nu veti mai dori sa gustati alt fel de salata.Salata de cuscus si castraveti este un preparat rapid, delicios si senzational de aspectuasa!

Ingrediente

    • 280 gr cus-cus
    • 120 ml zeama de lamaie
    • 2 castraveciori
    • 2 fire de ceapa verde
    • 5-6 frunze de salata verde
    • 6 felii de lamaie pentru decor
    • 1 lingura ulei de masline
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 lingurita busuioc verde tocat
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se pune intr-un vas 500 ml apa si se lasa sa dea in clocot. Cand apa incepe sa fiarba se adauga cus-cusul, se acopera vasul cu un capac si se lasa 5 minute la foc mic. Dupa cele 5 minute se da vasul la o parte de pe foc si se lasa acopert pana cand cus-cusul a absorbit toata apa.
  2. Intre timp, intr-un bol se amesteca uleiul, zeama de lamaie, putina sare si un varf de lingurita de piper negru macinat.Se amesteca energic pana se omogenizeaza compozitia.
  3. Se spala castravetii, se curata de coaja si se taie cubulete mici, care se pun in bolul cu dressingul.Se adauga ceapa si patrunjelul verde tocate marunt, busuiocul si se amesteca salata.
  4. Dupa circa 20 de minute se scurge cus-cusul de apa cu ajutorul unei site si se adauga in vasul cu ingrediente. Se amesteca bine compozitia apoi se baga la frigider pentru o ora.
  5. Salata se serveste rece pe un pat de frunze de salata verde decorata cu felii de lamaie.

Recomandari

Salate