Salata de cruditati-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de cruditati este salata perfecta in zilele in care doriti un pranz sanatos si foarte gustos.

Ingrediente

    • 2 morcovi
    • 1 telina mijlocie cu frunze
    • 1/2 lamaie
    • sare
    • 10 masline
    • 1 galbenus fiert
    • 2 linguri cu mustar
    • 200 ml ulei
    • 2 linguri cu iaurt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Spalati legumele, curatati de coaja, treceti pe razatoarea mare si strangeti totul in castron adanc. Stropiti cu zeama de la 1/2 lamaie si amestecati cu o furculita inox.
  2. Din galbenusul fiert, trecut pe razatoarea mica si amestecat cu mustar, faceti o maioneza turnand uleiul cu picatura.
  3. Cand uleiul s-a inglobat subtiati maioneza cu iaurt. Amestecati maioneza cu legumele, sarati amestecul, omogenizati.
  4. Neteziti salata cu lama cutitului, decorati cu masline fara samburi, frunze de telina spalate si uscate in servetel de hartie si felii de albus de ou.
  5. Serviti salata langa felii subtiri de paine prajita.

Recomandari

Salate