Tort Regina Maria

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Regina Maria este un tort delicios, aromat care va va face sa va aduceti cu drag aminte de ocazia cu care l-ati preparat.

Ingrediente

    PENTRU BLATUL 1:

    • 5 linguri zahar
    • 5 linguri apa
    • 5 linguri faina
    • 5 oua
    • 15 gr pt uns forma

    PENTRU BLATUL 2:

    • 200 gr zahar
    • 2  linguri faina
    • 4 albusuri
    • 200 gr nuci
    • 15 gr pt uns forma

    PENTRU CREMA SI DECOR:

    • 200 gr zahar pudra
    • 2 linguri cacao
    • 50 gr ciocolata alba
    • 4 galbenusuri
    • 250 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blatul 1, bati albusurile spuma tare cu zaharul, apoi incorporezi treptat galbenusurile, apa si faina, amestecand pe verticala. Torni compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt unsa cu unt, si coci blatul 30 de minute, la foc mediu.
  2. Pentru blatul 2, procedezi la fel ca la primul, dar nu adaugi apa, ci nucile prajite, racite si zdrobite putin.
  3. Pentru crema, mixezi galbenusurile cu zaharul si cacaua, pe baie de abur pana se ingroasa, apoi o lasi sa se raceasca. Freci untul spuma si incorporezi crema de cacao racita.
  4. Tai primul blat in doua foi. Pui o foaie pe un platou, o ungi cu crema asezi blatul cu nuci uns cu crema si acoperi cu foaia ramasa. Imbraci tortul in crema si il decorezi cu ciocolata ramasa.
  5. Tortul decorat il dai la frigider pentru 3 ore, apoi  poate fi feliat si servit.

Recomandari

Torturi