Tort Regina Maria

Tortul Regina Maria este un tort delicios, aromat care va va face sa va aduceti cu drag aminte de ocazia cu care l-ati preparat.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Tortul Regina Maria este aromat, delicios si foarte gustos. Tortul Regina Maria este aromat, delicios si foarte gustos.

Ce ingrediente se folosesc?

PENTRU BLATUL 1:

  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri faina
  • 5 oua
  • 15 gr pt uns forma

PENTRU BLATUL 2:

  • 200 gr zahar
  • 2  linguri faina
  • 4 albusuri
  • 200 gr nuci
  • 15 gr pt uns forma

PENTRU CREMA SI DECOR:

  • 200 gr zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 50 gr ciocolata alba
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr unt

Cum se prepara?

  1. Pentru blatul 1, bati albusurile spuma tare cu zaharul, apoi incorporezi treptat galbenusurile, apa si faina, amestecand pe verticala. Torni compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt unsa cu unt, si coci blatul 30 de minute, la foc mediu.
  2. Pentru blatul 2, procedezi la fel ca la primul, dar nu adaugi apa, ci nucile prajite, racite si zdrobite putin.
  3. Pentru crema, mixezi galbenusurile cu zaharul si cacaua, pe baie de abur pana se ingroasa, apoi o lasi sa se raceasca. Freci untul spuma si incorporezi crema de cacao racita.
  4. Tai primul blat in doua foi. Pui o foaie pe un platou, o ungi cu crema asezi blatul cu nuci uns cu crema si acoperi cu foaia ramasa. Imbraci tortul in crema si il decorezi cu ciocolata ramasa.
  5. Tortul decorat il dai la frigider pentru 3 ore, apoi  poate fi feliat si servit.

Vezi retete similare

Tort Regina din Saba Tort Regina din Saba
Tortul Regina din Saba este un tort de ciocolata foarte aromat si gustos, pe care il puteti prepara in orice ocazie, speciala sau nu.
Tort Baked Alaska Tort Baked Alaska
Pentru tortul Baked Alaska puteti folosi inghetata cu ce aroma doriti, sau puteti folosi un singur fel de inghetata.
Tort cu ciocolata si fructe de padure Tort cu ciocolata si fructe de padure
Tortul cu ciocolata si fructe de padure este de departe un tort foarte aromat si spectaculos, numai bun la ocaziile festive.
Tort cremos cu nuca de cocos Tort cremos cu nuca de cocos
Tortul cremos cu nuca de cocos este un tort aromat si gustos, pe care il puteti prepara ori de cate ori doriti sa ii surprindeti pe cei dragi cu un desert desavarsit.
Tort cu fructe asortate Tort cu fructe asortate
Tortul cu fructe asortate este un tort rapid foarte gustos, care poate fi preparat atat in ocazii speciale, dar si ca desert.
Tort de ricotta cu capsuni si zmeura Tort de ricotta cu capsuni si zmeura
Tortul de ricotta cu capsuni si zmeura este un delicios tort rapid pe care il puteti prepara si dvs chiar daca nu aveti vreo ocazie deosebita.
Tort de ciocolata-Panza de paianjen Tort de ciocolata-Panza de paianjen
Tortul de ciocolata-Panza de paianjen este un tort usor de ciocolata facut dintr-o singura bucata, si pe care il puteti decora cum doriti dvs.
Tort irlandez cu ciocolata si cafea Tort irlandez cu ciocolata si cafea
Tortul irlandez cu ciocolata si cafea este un tort delicios, cu care ii puteti surprinde oricand pe cei dragi.
Tort de morcovi ciocolata si nuca de cocos Tort de morcovi ciocolata si nuca de cocos
Tortul de morcovi ciocolata si nuca de cocos este un tort delicat prin imbinarea morcovilor cu faina. Aroma delicioasa si textura fina a acestui tort face ca el sa fie foarte apreciat.
Tort cu nuci si piscoturi Tort cu nuci si piscoturi
Tortul cu nuci si piscoturi este un tort delicios, apetisant care cu sigguranta va fi pe placul tuturor. Indiferent de ocazia cu ca il preparati este mereu o placere sa ggusti din tortul cu nuci si piscoturi.

Torturi de azi

Tort de morcovi si alune de padure Tort de morcovi si alune de padure
Tortul de morcovi si alune de padure este un tort aromat si apetisant, pe care il puteti prepara chiar si la mesele in familie, sau la ocazii deosebite.
Tort krantz la pahar Tort krantz la pahar
Tortul krantz la pahar este o idee perfecta pentru acele momente cand doriti sa serviti ceva dulce si racoritor.