Tort Diplomat fara blat

Tortul Diplomat fara blat este un tort delicios, rapid si foarte aromat. Daca doriti puteti sa ii preparati si un blat subtire in pandispan sau puteti face un blat din piscoturi insiropate.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Tortul Diplomat fara blat este delicios si apetisant. Tortul Diplomat fara blat este delicios si apetisant.
  • Tortul Diplomat fara blat este ideal pentru orice ocazie din viata dvs! Tortul Diplomat fara blat este ideal pentru orice ocazie din viata dvs!
  • O felie de tort Diplmat fara blat este tot ce va trebuie pentru un desert delicios. O felie de tort Diplmat fara blat este tot ce va trebuie pentru un desert delicios.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 litru frisca lichida
  • 4 oua
  • 100 gr stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 plicuri gelatina
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 400 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 cutie compot de ananas
  • 1 banana
  • 1 lamaie
  • 1 portocala

Cum se prepara?

  1. Puui gelatina intr-o cana cu 100 ml apa, la temperatura camerei si o lasi 10 minute. bati frisca lichida apoi o dai la rece. Amesteci galbenusuri;e cu 300 gr zahar. rastorni gelatina inchegata peste sucul de  la compotul de ananas si pui totul la baie de abur pana se disolva. Intre timp, incerci compozitia cu degetul: aceasta nu trebuie  sa friga, ci sa fie calduta. iei compozitia de pe baia de abur si o amesteci cu galbenusurile frecate cu zahar. Omogenizezi totul pana devine ca o ciulama, la care adaugi  coaja rasa si sucul de la lamaie.
  2. Bati spuma albusurile cu 100 gr zahar. tai fructele arunt, amesteci albusurile cu galbenusurile, adaugi frisca, fructele, stafidele, zaharul vanilat si putina esenta de vanilie. Inainte sa amesteci totul cu frisca, opresti putina pentru ornat si adaugi praful de intaritor de frisca.
  3. Torni amestecul obtinut intr-o forma de tort, tapetata cu folie de plastic si o dai la rece 10 ore ( peste noapte). Dupa ce s-a inchegat, rastorni tortul pe un platou si ornezi cu frisca si fructe.

NOTA:

Din cantitatea mentionata in reteta ies 2 torturi medii sau unul mare.

Vezi retete similare

Tort Diplomat usor Tort Diplomat usor
Tortul Diplomat usor este un tort racoritor cu fructe, foarte aromat si apetisant.
Tort Diplomat Tort Diplomat
Tortul Diplmat este un tort delicios, aromat si usor de preparat, fiind un deliciu daca in serviti rece in zilele de vara.
Tort Om de zapada Tort Om de zapada
Tortul Om de zapada este un tort aromat delicios cu care ii veti cuceri pe loc pe cei mici. Servit iarna cand afara este frig, el este pe placul tuturor si va incanta pe toata lumea.
Tort cu crema de lamaie- varianta 2 Tort cu crema de lamaie- varianta 2
Tortul cu crema de lamaie este un tort foarte aromat, gustos si pe placul tuturor, fiind indicat chiar si la ocaziile festive.
Tort cu cafea si frisca Tort cu cafea si frisca
Tortul cu cafea si frisca este tort delicat, cu blat pufos ideal pentru ocazii festive sau sarbatori in familie.Dar, in acelasi timp poate fi preparat si pentru un sfarsit de saptamana alaturi de toti cei dragi!
Tort vesel Tort vesel
Cand doriti un tort cu care sa ii surprindeti pe cei dragi atat la aspect cat si ca gust, atunci este momentul sa preparati acest delicios tort vesel.
Tort de sampanie Tort de sampanie
Tortul de sampanie este un tort aromat, specific sarbatorilor de iarna.
Tort cu glazura delicioasa Tort cu glazura delicioasa
Tortul cu glazura delicioasa este un tort festiv foarte gustos si aromat, pe care il puteti oricand prepara si ca desert fara nici o ocazie speciala.
Tort cu struguri si capsune Tort cu struguri si capsune
Tortul cu struguri si capsune este un tort delicios, mai ales daca sunteti mari amatori de prajituri cu fructe. Tortul cu struguri si capsune este tortul ideal pentru mesele in familie.
Tort de ciocolata pentru indragostiti Tort de ciocolata pentru indragostiti
Tortul de ciocolata pentru indragostiti este un tort aromat si gustos, pe care il puteti prepara pentru persoana iubita cu ocazia Zilei Indragostitilor.

Torturi de azi

Pavlova cu zahar brun Pavlova cu zahar brun
Zaharul brun moale incorporat in albusuri impreuna cu zaharul tos ii confera merengului o aroma mai fina. Pentru Pavlova noastra am ales zmeura zemoasa si nectarine aromate, dar dvs puteti folosi orice alt fruct preferati.
Tort Dobos- varianta 3 Tort Dobos- varianta 3
Tortul Dobos nu este cel mai rapid tort, dar e, cu siguranta, unul din cele mai delicioase. Foile subtiri de napolitana sunt umplute cu crema de unt cu ciocolata, iar tortul este ornat cu foaie de caramel auriu.