Tort de ciocolata pentru indragostiti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de ciocolata pentru indragostiti este un tort aromat si gustos, pe care il puteti prepara pentru persoana iubita cu ocazia Zilei Indragostitilor.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 100 gr faina
    • 2 linguri lapte dulce
    • 1 lingura cacao
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 100 gr unt, la temperatura camerei
    • 1/2 lingurita esenta de vanilie
    • 100 gr zahar
    • 2 oua

    PENTRU CREMA SI GLAZURA:

    • 50 gr zahar
    • 1/2 lingurita esenta de vanilie
    • 50 ml lapte condensat
    • 25 gr unt
    • 75 gr ciocolata neagra

    PENTRU DECOR:

    • zahar
    • ciocolata rasa sau zdrobita

    USTENSILE

    • tava de copt
    • 2 forme de tort medii in forma de inima

Instructiuni de preparare

  1. Ungeti formele de tort cu unt topit, presarati-le cu faina, apoi surplusul scuturati-l.
  2. Amestecati ingredientele pentru prepararea blatului si bateti bine cu mixerul sau cu telul, pana cand se omogenizeaza, iar amestecul devine ferm, de consistenta cremoasa.
  3. Impartiti amestecul in cele doua forme, umplandu-le nnumai pana la jumatate, iar daca v-a mai ramas compozitie puteti prepara briose. Puneti formele pe o tava de copt si coaceti 15 minute, pana cand produsul este elastic.Scoateti formele din coptor, lasati-le sa se raceasca putin, apoi rasturnati-le pe un gratar.
  4. Dizolvati zaharul in laptele condensat, pe foc mic. Aduceti amestecul la punctul de fierbere si lasati-l sa fiarba fara clocot si fara a amesteca, pentru cateva minute, dupa care luati craticioara de pe foc.
  5. Zdrobiti marunt ciocolata si amestecati- cu laptele pana cand se topeste complet. Adaugati untul si esenta de vanilie si continuati pana se obtine un amestec omogen si lucios. Turnati amestecul intr-un bol si acoperiti cu folie de plastic, apoi dati-l deoparte pana se raceste complet.
  6. Ungeti un blat cu glazura de ciocolata si acoperiti cu al doilea blat. Glazurati cu grija marginile si apoi partea superioara a tortului. Pentru a netezi mai bine, inmuiat paleta din cand in cand in apa fierbinte. In caz contrar veti obtine valuri de ciocolata.
  7. Decorati tortul dupa preferinta si dati-l la rece 2-3 ore inainte de a-l servi.

Recomandari

Torturi