Tort de ciocolata alba si Caju

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de ciocolata alba si Caju este un tort delicios si gustos, usor de preparat si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 2 galbenusuri
    • 20 gr faina
    • 200 gr ciocolata alba
    • 250 gr unt
    • 130 ml frisca lichida
    • 30 gr zahar brun
    • 200 ml lapte+4 linguri
    • 400 gr dulceata de capsuni
    • 100 gr caju
    • zahar brun pudra
    • 12 clatite preparate cu o zi inainte

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 1 ora
Timp de coacere 30 minute
Timp de asteptare 2 ore

  1. Se freaca zaharul cu galbenusurile, apoi se pune amestecul intr-o craticioara pe foc mic, adaugand pe rand faina, 200 ml de lapte si 50 gr ciocolata alba rasa, amestecand continuu. Se lasa compozitia pe foc pana se ingroasa, apoi se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Cand compozitie este aproape racita se adauga 50 gr caju macinat si frisca lichida batuta spuma. Se omogenizeaza compozitia cu care se umplu 4 clatite taiate pe jumatate, formand cornete.
  2. Separat, se freaca untul cu dulceata de capsuni, pana se obtine o crema care se baga apoi la frigider.
  3. Se pun pe un platou 2 clatite una peste alta, se intinde un strat de crema de capsune, alte 2 clatite si iarasi un strat de crema, acoperind la final cu ultimele 2 clatite.
  4. Se pun cornetele deasupra si se toarna un sos facut din 150 gr ciocolata alba topita si 4 linguri de lapte si amestecata cu restul de alune macinate. Pentru un aspect mai placut se poate folosi putin sos de capsuni sau chiar de visine.

Recomandari

Torturi