Tort de bezele

Tortul de bezele este un tort spectaculos, pe care sunt sigura ca il veti prepara si dvs. Aroma fina a tortului de bezele face el sa fie considerat o delicatesa.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Tortul de bezele este un tort usor si delicios. Tortul de bezele este un tort usor si delicios.

Ce ingrediente se folosesc?

PENTRU BLAT:

  • 18 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 9 albusuri
  • 1 lamaie

PENTRU CREMA:

  • 500 ml smantana
  • 100 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • 100 gr ciocolata
  • 4 galbenusuri

Cum se prepara?

  1. Pentru prepararea blatului, se fac trei foi din cate trei albusuri si 6 linguri de zahar. Se bat bine de tot albusurile la caldura, pe foc mic, pana se intareste bine albusul si nu mai cade de pe tel. Se adauga coaja rasa de lamaie si o lingurita de zeama de lamaie, zaharul vanilat si se bate in continuare.
  2. Pe fundul tavii unse cu unt, se pun albusurile si se intind pe tot fundul, cu un cutit. Se pune tava pe gratar in cuptorul incalzit cu focul foarte mic. Se lasa sa se rumeneasca, altfel blatul are gust de ou. Cand  blaturile sunt gata, se scot cu lama unui cutit si se asaza pe un blat.
  3. Pana blaturile se racesc se prepara crema.  Se pune o mana buna de malai intr-o cratita, se acopera cu o carpa curata si se toarna smantana deasupra. Se lasa de seara pana dimineata,  ca malaiul sa albosrba tot serul din smantana. Se scoate smantana grosa fara zer.
  4. Se pune intr-un ibric mai mare zaharul, apa, cacaua si ciocolata si pe foc mic se amesteca tot timpul sa se topeasca bine pana incepe sa clocoteasca. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca, se adauga galbenusurile, se amesteca bine si se da la rece.
  5. Daca crema se face cu unt, in loc de smantana, atunci intai se freaca untul spuma.
  6. Blaturile racite se umplu  cu crema rece apoi tortul se orneaza dupa placul dvs si se da la rece cateva ore inainte de a fi servit.

Vezi retete similare

Tort de biscuiti cu bezele Tort de biscuiti cu bezele
Tortul de biscuiti cu bezele este poate cel mai economic si rapid tort, fiind in acelasi timp si foarte aromat.
Tort de sampanie Tort de sampanie
Tortul de sampanie este un tort aromat, specific sarbatorilor de iarna.
Tort krantz la pahar Tort krantz la pahar
Tortul krantz la pahar este o idee perfecta pentru acele momente cand doriti sa serviti ceva dulce si racoritor.
Tort Alb si Negru Tort Alb si Negru
Tortul Alb si Negru este un tort aromat si gustos, pe care trebuie sa il preparati pentru masa de Craciun.
Tort de ciocolata-varianta2 Tort de ciocolata-varianta2
Tortul de cicolata este varianata cea mai rapida daca aveti o aniversare sau pur si simplu doriti sa va delectati cu un desert fabulos. Este insiropat si pufos, ┼či se mentine proaspat la frigider timp de 4-5 zile.
Tort cu pricomigdale Tort cu pricomigdale
Tortul cu pricomigdale este un tort simplu si gustos, pe care il puteti prepara la sfarsitul saptamanii cand doriti sa le oferiti celor dragi un desert surpriza.
Tort Baked Alaska Tort Baked Alaska
Pentru tortul Baked Alaska puteti folosi inghetata cu ce aroma doriti, sau puteti folosi un singur fel de inghetata.
Tort cu ciocolata si fructe de padure Tort cu ciocolata si fructe de padure
Tortul cu ciocolata si fructe de padure este de departe un tort foarte aromat si spectaculos, numai bun la ocaziile festive.
Tort cremos cu nuca de cocos Tort cremos cu nuca de cocos
Tortul cremos cu nuca de cocos este un tort aromat si gustos, pe care il puteti prepara ori de cate ori doriti sa ii surprindeti pe cei dragi cu un desert desavarsit.
Tort cu fructe asortate Tort cu fructe asortate
Tortul cu fructe asortate este un tort rapid foarte gustos, care poate fi preparat atat in ocazii speciale, dar si ca desert.

de azi

Tort de morcovi si alune de padure Tort de morcovi si alune de padure
Tortul de morcovi si alune de padure este un tort aromat si apetisant, pe care il puteti prepara chiar si la mesele in familie, sau la ocazii deosebite.
Tort krantz la pahar Tort krantz la pahar
Tortul krantz la pahar este o idee perfecta pentru acele momente cand doriti sa serviti ceva dulce si racoritor.