Tarta de Santiango

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta de Santiango este o tarta simpla, dar delicioasa cu aluat fraged, migdale macinate, zahar, oua si coaja rasa de lamaie.

Ingrediente

    • 275 gr aluat fraged, semipreparat sau de casa
    • 180 gr zahar
    • 200 gr migdale macinate
    • 3 oua
    • coaja rasa de la 1 lamaie
    • putina scortisoara macinata(optional)
    • 3 linguri gem de caise(optional)
    • zahar pudra pentru decor

    USTENSILE:

    • forma de tarta
    • hartie de  copt pentru trasarea crucii Sf.Iacob (optional)

Instructiuni de preparare

  1. Intindeti aluatul si imbracati cu el forma de tarta.Aluatul care depaseste marginle formei taiati-l, iar forma bagati-o la frigideer 30 de minute.
  2. Bateti ouale cu zaharul tos pana se ingroasa amestecul si se deschide la culoare. Adaugati coaja rasa  de lamaie si apoi, prin rasturnare, incorporati migdalele macinate si, daca doriti, scortisoara. turnati amestecul in forma si coaceti 30 de minute, pana se rumeneste si se leaga. Scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca.
  3. Tarta de Santiangoana cand se raceste tarta, trasati crucea pe o hartie de copt, apoi decupati-o. Scoateti tarta din forma si asezati-o pe un platou. Incalziti gemul de caise impreuna cu o lingura de apa si strecurati-l. Ungeti tarta cu un strat subtire de gem de caise. Puneti crucea din hartie pe tarta si pudrati cu un strat gros de zahar pudra. Ridicati crucea apucand-o concomitent de ambele margini si ridicati-o cu grija, ca imaginea de pe tarta sa nu se strice.
  4. Serviti tarta taiata felii, cu frisca lichida sau batuta.

Recomandari

Tarte