Tarta cu nuci si sos caramel

Tarta cu nuci si sos caramel este cu siguranta o tarta irezistibile.Se prepara rapid si contine ingrediente care fac orice desert sa fie special.Faptul ca trebuie sa stati in fata aragazului mult timp face ca acest desert sa fie preferatul dvs.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Tarta cu nuci si sos caramel poate inlocui cu usurinta un tort festiv. Tarta cu nuci si sos caramel poate inlocui cu usurinta un tort festiv.
  • Tarta cu nuci si sos  caramel are o aroma pe care o veti indragi. Tarta cu nuci si sos caramel are o aroma pe care o veti indragi.

Ce ingrediente se folosesc?

PENTRU CARAMEL:

  • 100 gr unt nesarat
  • 100 gr zahar pudra
  • 400 lapte condensat( se poate folosi si lapte integral)

PENTRU TARTA:

  • 150 gr biscuiti digestivi zdrobiti
  • 230 gr miez de nuca
  • 75 gr unt
  • 3 banane mari coapte
  • 250 ml firsca lichida
  • 1 lingura pudra de cacao

PENTRU SOSUL CARAMEL:

  • 125 gr unt nesarat
  • 125 gr zahar brun pudra
  • 125 ml lapte de cocos


Cum se prepara?

  1. Pentru a prepara caramelul se topeste untul intr-o tigaie nonaderenta, la foc mic, iar cand acesta este topit se adauga zaharul. Se amesteca continuu pana cand zaharul se topeste complet, apoi se adauaga treptat laptele condensat. Se amesteca continuu, iar cand incepe sa se ingroasa si incepe sa miroasa a caramel, se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  2. Intr-un castron se amesteca biscuitii digestivi zdrobiti cu jumatate din miezul de nuca zrobit si cu untul topit si racit. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia,apoi se toarna intr-o forma de tarta sau de tort unsa cu unt. Se apasa si se uniformizeaza pe toata suprafata,apoi se toarna caramelul preparat inainteamestecat cu bananele taiate cubulete mici sau  zdrobite. Se niveleaza si se baga tava  la frigider pentru 30 de minute.
  3. Intre timp, se bate frisca lichida cu un mixer pana se obtine o spuma tare care se intinde peste stratul de biscuiti din forma de la frigider. Se imprastie peste frisca restul de miez de nuca si se toarna in ploaie pudra de cacao si se baga la frigidre.
  4. Pentru sosul caramel. se amesteca intr-o tigaie, la foc mic, laptele de cocos cu untul si cu zaharul brun, pana se topeste. Se aduce amestecul in punctul de fierbere si se lasa sa clocoteasca 4-5 minute pana se ingroase.Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  5. Tarta se serveste insotita de sos caramel si de ce nu de o ploaie de cacao.

Vezi retete similare

Tarta cu ciocolata si caramel Tarta cu ciocolata si caramel
Tarta cu ciocolata si caramel este o tarta delicioasa si aromata, pe care o puteti prepara chiar si in zilele speciale din viata dvs.
Tarta cu mere si mure Tarta cu mere si mure
Tarta cu mere si mure se servetse calda sau rece cu o cupa zdravana de ingehtata de frisca.
Tarta cu nuci pecan Tarta cu nuci pecan
Tarta cu nuci pecan este o tarta traditionala americana care se serveste la sfarsitul merei de Ziua Recunostintei. Este o combinatie minunata de aluat crocant, umplutura de caramel cu nuci, iar smantana fermentata sunt perfecte.
Tarta crocanta cu branza Tarta crocanta cu branza
Tarta crocanta cu branza este un desert fin si extrem de gustos, traditionala tarta cu branza dulce poate fi combinata cu o varietate de fructe in functie de sezon si gust. Faptul ca nu trebuie tinuta la cuptor este un mare avantaj pentru gospodine.
Tarta de nuci Tarta de nuci
Tarta de nuci este un desert aromat foarte gustos, care va va aduce aminte, cu siguranta, de dulciurile copilariei!
Tarta cu mere si caramel Tarta cu mere si caramel
Tarta cu mere si caramel trebuie sa o incercati pentru ca este dementiala. Caramelele se topesc intr-un sos care va oferi merelor o aroma unica.
Tarta Tatin cu gogonele Tarta Tatin cu gogonele
Tarta Tatin cu gogonele este o tarta aperitiv pe care o puteti prepara atat cu gogonele verzi cat si cu rosii mai tari.
Tarta la rece cu ciocolata alba si neagra Tarta la rece cu ciocolata alba si neagra
Tarta la rece este cu sigurata salvarea oricarei gospodine.Faptul ca nu stam sa coacem la cuptor dar totusi rezultatul este delicios face ca acest preparat cu ciocolata in doua culori sa fie mereu in meniul dvs.
Tarta Tatin Tarta Tatin
Tarta Tatin are o combinatie seducatoare de mere dulci, caramelizate si aluat usor, crocant. Pentru ocazii deosebite puteti folosi mai multe merisoare.
Tarta cu dovleac si nuci Tarta cu dovleac si nuci
Tarta cu dovleac si nuci trebuie sa o incercati pentru ca este aromata, gustoasa si foarte usor de preparat.

de azi

Tarta cu lamaie verde Tarta cu lamaie verde
Tarta cu lamaie verde este desertul preferat al impatimitilor de tarte, pentru ca este dulce si putin acrisor, cu efect puternic racoritor.
Tarta cu crema de banane si jeleu de portocale Tarta cu crema de banane si jeleu de portocale
Tarta cu crema de banane si jeleu de portocale este o tarta desert foarte gustoasa, aromata si usor de preparat, numai buna la desert in zilele calde de vara.