Ciorba taraneasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba taraneasca este o supa foarte sanatoasa plina de vitamine. Este foarte buna si rece in zilele calduroase de vara.

Ingrediente

    • 400 gr de carne de vita(sau porc)
    • 2 morcovi
    • 2 cartofi
    • 1-2 ardei grasi
    • 3 rosii
    • 1 telina
    • 1 ceapa
    • o ceasca de boabe de mazare
    • o mana de fasole verde pastai
    • bors
    • sare
    • patrunjel sau leustean verde

Instructiuni de preparare

  1. Pui carnea la fiert la foc mic. cu putina sare in 2 litri de apa rece si lasi sa fiarba aproximativ o ora.
  2. Din cand in cand se ia spuma si adaugi o cana de apa pentru ca sa se limpezeasca.Daca reapare spuma o iei cu o spumiera.
  3. Dupa ce a fiert se poate strecura zeama pentru a inlatura total orice urma de spuma.
  4. Legumele si ceapa tocate marunt le calesti  in putin ulei timp de 2 minute dupa care le adaugi in supa.
  5. Tai fasolea pastai bucati mari si o adaugi in ciorba.Dupa jumatate de ora in care ciorba a fiert adaugi mazarea.
  6. Cand carnea si zarzavatul au fiert bine, pui cartofii taiati cuburi mici, ardeii si rosiile taiate felioare subtiri.Mai lasi ciorba pe foc inca 15 minute ca sa fiarba si cartofii, dupa care adaugi borsul completand cu apa daca este necesar ca  ciorba sa nu fie prea deasa si potrivesti de sare. Lasi sa mai dea in cateva clocote, iei ciorba taraneasca de pe foc si adaugi patrunjel sau leustean taiat marunt.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri