Ciorba de varza alba cu sos romanesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de varza alba cu sos romanesc este o ciorba aromata, gustoasa si usor de preparat.

Ingrediente

    • 500 gr  ciolan de porc afumat
    • 1 ceapa
    • 1 varza medie
    • 1 kg rosii
    • 100 ml smantana
    • 2 linguri ulei
    • cimbru
    • 1 lingurita cu varf de faina
    • marar
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Carnea se pune la foc in 3 l apa rece. Dupa o ora  se adauga varza taiata in felii subtiri, ceapa taiata marunt si o crenguta de cimbru.
  2. Cand sunt bine fierte si carnea si varza, ciorba se sareaza si se acreste, dupa gust, cu sucul stors din rosii.
  3. Faina se pune intr-o tigaita, fara grasime, amestecand mereu la foc mic, pana cand se rumeneste si capata culoarea maro deschis. Apoi tigaita se trage de pe foc, se pun 2 linguri cu ulei si, optional, o lingurita cu varf de ceapa rasa fin sau taiata marunt. Se amesteca putin, ca numai la caldura tigaitei ceapa sa-si dezvolte aroma si faina sa se incorporeze in untdelemn.Totul se stinge cu ciorba fierbinte,adaugata cate putin, la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase, si apoi se toarna in restul de ciorba. Se completeaza lichidul, daca a scazut prea mult.
  4. Se lasa sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege cu faina, apoi se ia de pe foc. Smantana se bate bine, cu o lingura de apa rece, adaugand si putina ciorba fierbinte, apoi se toarna totul in restul de ciorba imediat ce aceasta s-a luat de pe foc si se amesteca bine.
  5. Pentru aroma, se adauga marar si o mica frunza de telina, taiate marunt.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri