Ciorba de miel ardeleneasca

Daca este o reteta care se face doar cu ocazia sarbatorilo de Paste atunci aceea este Ciorba de miel.Fiecare gospodina are secretul ei cand vine vorba de ciorba de miel, dar ardelenii stiu sa faca ca ciorba lor sa fie cea mai buna.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Asa arata o porti de ciorba de miel ardeleneasca.Pofta buna! Asa arata o porti de ciorba de miel ardeleneasca.Pofta buna!

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 kg carne de miel
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac radacina
  • 1 telina
  • 1 morcov
  • 1 legatura leustean verde
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri orez
  • 300 gr smantana
  • 1 foaie de dafin
  • 50 ml otet de mere
  • sare si piper

Cum se prepara?

  1. Carnea de miel se spala sub jet de apa si se taie cubulete, apoi se pune la firte intr-o oala cu 4 litri de apa rece. Cand apa incepe sa fiarba si se formeaza spuma, se inlatura cu o spumiera si se schimba apa cu alta curata. Daca se mai formeaza spuma se inlatura fara sa mai fie nevoie sa se schimbe apa. Se lasa la fiert 10-15 minute, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, morcovul,telina si pastarnacul date pe razatoarea mare.Se  da focul la mic, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana cand legumele sunt aproape fierte.
  2. Se adauga orezul spalat si scurs de apa, foaia de dafin si se lasa sa fiarba pana cand legumele si carnea sunt fierte, iar orezul umflat.Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
  3. Se parat se amesteca galbenusurile cu smantana intr-un caston mai mare. Se ia cu polonicul zeama din supa si se pune in castronul cu amestecul de smantana cu galbenusuri, amestecand cu un tel pana cand tot amestecul ajunge la temperatura supei.
  4. Se toarna smantana in oala, se opreste focul si se acreste cu otet de mere, dupa gust. Se presara leustean verde tocat fin si se acopera oala 10 minute sa se aromatizeze.
  5. La servit se mai poate adauga otet de mere si smantana, dupa preferinta.

Vezi retete similare

Ciorba ardeleneasca de miel Ciorba ardeleneasca de miel
Ciorba ardeleneasca de miel trebuie sa o incercati mai ales de Paste, pentru ca este delicioasa, aromata si foarte buna.
Ciorba de miel Ciorba de miel
Aceasta reteta de bors de miel este ideala pentru cei carora nu le plac orgnele de miel.Bineinteles ca puteti inlocui carnea de miel cu orice fel de carne doriti dar carnea de miel are savoarea ei speciala mai ales daca o serviti in ziua de Paste.
Ciorba de miel-varianta 2 Ciorba de miel-varianta 2
Ciorba de miel este o ciorba de primavara, pe care o puteti servi cu sau fara smantana, mai ales in preajma sarbatorilor de Paste.
Ciorba banateana Ciorba banateana
Ciorba banateana este o ciorba gustoasa si aromata, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.
Bors din cap de miel Bors din cap de miel
Borsul din cap de miel este un bors aromat si foarte gustos, la mare cautare in ziua de Paste, fiind un preparat nelipsit.
Bors ardelenesc de miel Bors ardelenesc de miel
Unul din deliciile sarbatorilor de Paste este celebrul bors de miel. Pentru cei care se bucura de spiritul acestor sarbatori nu se poate fara bors de miel.Nu oricine stie sa prepare bors de miel, dar aceasta reteta va va usura munca.
Bors de cap de miel-varianta 2 Bors de cap de miel-varianta 2
Borsul de cap de miel este nelipsit de pe masa de Paste!
Bors de carne de miel-varianta 2 Bors de carne de miel-varianta 2
Borsul de carne de miel este apetisant si foarte gustos.
Ciorba de fasole verde cu visine Ciorba de fasole verde cu visine
Dupa preferinte ciorba de fasole verde cu visine se poate drege cu putina smantana si un galbenus de ou. Dar ea avand gustul natural delicios nu ar avea rost sa ii stricati aroma adaugand si alte ingrediente.
Ciorba de cartofi cu zeama de varza Ciorba de cartofi cu zeama de varza
Ciorba de cartofi cu zeama de varza este o ciorba delicioasa, ideala dupa petrecerile aniversare.

Supe, Ciorbe, Borsuri de azi

Supa de mazare cu creveti Supa de mazare cu creveti
Supa de mazare cu creveti este o supa aromata de vara, foarte gustoasa si usor de preparat.
Supa de cocos picanta cu creveti si coriandru Supa de cocos picanta cu creveti si coriandru
Supa de cocos picanta cu creveti si coriandru este o supa exotica, gustoasa si plina de arome intense.