Ciorba de gaina

O ciorba de gaina de tara ca va aduca aminte de zilele cand erati copii.O ciorba pentru un pranz in famile la sfarsit de saptamana care sa va energizeze si sa va revigoreze.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Ciorba de gaina este si mai gustoasa daca gaina este de tara. Ciorba de gaina este si mai gustoasa daca gaina este de tara.
  • Pentru o  aroma mai fina puteti adauga in momentul servirii si o lingura de smantana. Pentru o aroma mai fina puteti adauga in momentul servirii si o lingura de smantana.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 gaina de tara
  • 1 morcov
  • 1-2 cepe
  • 1 kg de cartofi
  • o legatura de patrunjel verde
  • 500 m de bors de putina
  • 1/2 telina radacina
  • 1 pastarnac
  • sare

Cum se prepara?

  1. Cureti si portionezi gaina,apoi o pui la fiert intr-o oala cu apa rece.
  2. Intre timp tai ceapa, morcovii,telina sa pastarnacul cubulete mici si le pui in oala cu gaina cand aceasta este fiarta pe jumatate. Cureti cartofii si ii tai si pe ei dar bucati mai mari.
  3. Cand morcovul este aproape fiert adaugam cartofii,apoi borsul  si mai lasi sa dea in cateva clocote ca sa fiarba si cartofii. Potrivesti ciorba de sare si adaugi patrunjelul verde tocat.
  4. Mai lasi ciorba sa fiarba 15 minute dupa care opresti focul.

Vezi retete similare

Bors moldovenesc cu gaina si cu taitei Bors moldovenesc cu gaina si cu taitei
Borsul moldovenesc cu gaina si cu taitei este un bors aromat si gustos, pe care il puteti prepara chiar si cu carne de pui sau curcan
Bors de gaina Bors de gaina
Borsul de gaina este foarte aromat si gustos, preferat atat de adulti cat si de copii.
Ciorba de fasole verde cu visine Ciorba de fasole verde cu visine
Dupa preferinte ciorba de fasole verde cu visine se poate drege cu putina smantana si un galbenus de ou. Dar ea avand gustul natural delicios nu ar avea rost sa ii stricati aroma adaugand si alte ingrediente.
Ciorba de cartofi cu zeama de varza Ciorba de cartofi cu zeama de varza
Ciorba de cartofi cu zeama de varza este o ciorba delicioasa, ideala dupa petrecerile aniversare.
Bors cu carne de gaina-varianta 2 Bors cu carne de gaina-varianta 2
Borsul cu carne de gaina se prepara in multe feluri, acest mod de a-l preparat este specific Ardealului.
Bors de gaina cu tocmagei-taitei Bors de gaina cu tocmagei-taitei
Borsul de gaina cu tocmagei-taitei este un preparat foarte gustos si pe placul tuturor, mai ales al copiilor.
Ciorba de varza alba cu sos romanesc Ciorba de varza alba cu sos romanesc
Ciorba de varza alba cu sos romanesc este o ciorba aromata, gustoasa si usor de preparat.
Ciorba de miel-varianta 2 Ciorba de miel-varianta 2
Ciorba de miel este o ciorba de primavara, pe care o puteti servi cu sau fara smantana, mai ales in preajma sarbatorilor de Paste.
Ciorba taraneasca Ciorba taraneasca
Ciorba taraneasca este o supa foarte sanatoasa plina de vitamine. Este foarte buna si rece in zilele calduroase de vara.
Ciorba de fasole boabe Ciorba de fasole boabe
Aceasta reteta poate fi preparata si fara carne pentru zilele de post.Ciorba de fasole boabe este una din preparatele romanesti cunoscute si apreciate de multe persoane, avand in acelasi timp un continut ridicat de vitamine.

Supe, Ciorbe, Borsuri de azi

Supa de mazare cu creveti Supa de mazare cu creveti
Supa de mazare cu creveti este o supa aromata de vara, foarte gustoasa si usor de preparat.
Supa de cocos picanta cu creveti si coriandru Supa de cocos picanta cu creveti si coriandru
Supa de cocos picanta cu creveti si coriandru este o supa exotica, gustoasa si plina de arome intense.