Bors din cap de miel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul din cap de miel este un bors aromat si foarte gustos, la mare cautare in ziua de Paste, fiind un preparat nelipsit.

Ingrediente

    • 1 cap de miel si 2-3 costite, coada
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 1 telina
    • 1 rosie
    • 1 ardei gras
    • 1 legatura de leustean
    • 1 litru de bors
    • 150 gr orez
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti capul, scoti limba si creierul, arunci ochii, speli cu multa apa rece. Tai costita in bucati potrivite, cureti coada si o tai in doua-trei bucati si pui totul in vas inalt si curat. Acoperi cu apa rece, dai in clocot, arunci apa si speli iar carnea.
  2. Umpli oala pe trei sferturi cu apa rece, fierbi carnea la foc domol 30 de minute,  adaugi zarzavatul taiat fideluta, sarezi si mai fierbi 20 minute acoperind oala cu capac, dupa care adaugi orezul fiert separat 10 minute si limpezit in apa rece si borsul fiert separat.
  3. Parfumezi cu leustean tocat si servesti ciorba fierbinte.
  4. Este un bors care nu se drege cu ou sau smantana, pentru a-si pastra savoarea.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri