Bors de gaina cu tocmagei-taitei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de gaina cu tocmagei-taitei este un preparat foarte gustos si pe placul tuturor, mai ales al copiilor.

Ingrediente

    • 1/2 gaina mare
    • 2 morcovi
    • 1 ceapa
    • 1 telina
    • 2 rosii
    • 2 radacini de patrunjel cu frunze
    • 1 l bors
    • 2-3 ramuri de leustean
    • sare
    • smantana
    • 1 ou
    • 175 gr faina
    • 80 ml apa

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Curatati carnea de oasele mici si de fulgi, frecati carnea (doar pielea) cu malai, spalati cu apa rece, apoi transati in bucati potrivit de mari. Folositi si maruntaiele pasarii.
  2. Puneti carnea sa fiarba cu apa rece cat s-o acopere, lasati sa clocoteasca 2-3 minute, aruncati apa si spalati carnea si oala in care fierbe. In felul acesta toxinele din carne nu raman in mancare.
  3. Puneti carnea sa fiarba cu 2 litri de apa rece, spumuiti cand da in clocot si  lasati sa fiarba o ora cu vasul descoperit.
  4. Faceti un aluat vartos din: faina, 1 ou intreg si putina apa. Framantati pana se desprinde de mana, intindeti foaie subtire si taiati fasii de 0,5 cm si lasati taiteii sa se usuce pe planseu.
  5. Curatati legumele, taiati-le felii subtiri, puneti sa fiarba in supa de carne. Spalati frunzele de leustean si de patrunjel, tocati-le marunt lasati-le deoparte pana cand puneti borsul.
  6. Puneti tocmageii in supa sa fiarba impreuna cand carnea se poate consuma. Dupa 10 minute acriti cu borsul fiert separat.
  7. Stingeti focul, puneti verdeata in oala, dregeti cu smantana batuta cu bors fierbinte si serviti borsul cald cu paine proaspata.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri