Sos vinegret

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul vinegret este un sos aromat foarte gustos si usor de preparat.

Ingrediente

    • 400 ml ulei
    • 4 oua
    • 150 gr mustar
    • 100 ml apa minerala
    • 30 ml otet
    • 100 gr patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung la consistenta tare, apoi se racesc, se curata de coaja si se toaca amrunt.
  2. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
  3. Se amesteca ouale tocate cu patrunjelul maruntit, se adauga mustar, sare, otet, piper, ulei si apa minerala, amestecand continuu pana se omogenizeaza sosul.
  4. Sosul vinegret se pastreaza la rece si ses erveste la preparatele reci din oua, peste si legume.

Recomandari

Sosuri