Sos simplu cu resturi de friptura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul simplu cu resturi de friptura trebuie sa il incercati si dvs deoarece este perfect pentru mesele festive cand preparati friptura de orice fel.

Ingrediente

    • Resturi de friptura, carne cruda de vitel sau de pasare (sa nu fie grasa)
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 1 radacina de patrunjel
    • 1 l apa calda
    • 1 lingurita cu sare
    • frunze de telina si de patrunjel
    • 1 lingura cu unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente  pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 1/4 ora

  1. Spalati carnea, taiati bucati potrivit de mari, puneti langa ea si oase proaspete si rumeniti totul cu o lingura de unt. Turnati apa calduta peste carne cand sosul din cratita se evapora.
  2. Lucrati cu vasul acoperit 1/4 ora la foc mic.
  3. Spalati si curatati legumele si frunzele, taiati felii mici radacinoasele, rupeti frunzele bucati mari. Puneti totul peste carne, adaugati resturile de friptura taiate felii subtiri, lasati 5 minute  sa se amestece aromele si adaugati 1 litru de apa incalzita pe foc. Fierbeti acoperit 1 ora, sarati doar cand stingeti focul.
  4. Lasati supa aceasta sa se raceasca, apoi treceti sosul care a ramas nefolosit in sticla pe care o tineti la rece pentru alta mancare.
  5. Sosul se serveste simplu sau amestecat cu smantana sau iaurt pentru legume fierte sau friptura cu usturoi.

Recomandari

Sosuri