Sos de tarhon

Sosul de tarhon este un sos foarte aromat si gustos, pe care il puteti servi chiar si a doua zi, rece.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Sosul de tarhon este foarte dulce si aromat. Sosul de tarhon este foarte dulce si aromat.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 100 gr tarhon verde
  • 100 gr faina
  • 50 gr unt
  • 500 ml supa de carne/oase
  • 100 gr smantana
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita sare

Cum se prepara?

  1. Tarhonul se curata, se spala, se opareste si se taie mare.
  2. Faina dizolvata in 100 ml de apa se adauga in untul topit, amestecand continuu,pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga supa de carne/oase, smantana, otet, zahar, tarhon, sare si se mai fierb 15 minute.
  3. Sosul de tarhon se servetse cald la rasolul de vita si pasare.

Vezi retete similare

Sos de tarhon cehoslovac Sos de tarhon cehoslovac
Sosul de tarhon cehoslovac este un sos foarte aromat si gustos, fiind la fel de bun chiar si daca il serviti a doua zi.
Sos de mustar cu tarhon Sos de mustar cu tarhon
Sosul de mustar cu tarhon este un sos aromat si apetisant, pe care il puteti prepara chiar si atunci cand doriti sa serviti un gratar.
Sos bernez Sos bernez
Sosul bernez etse un sos aromat si gustos, de nelipsit la fripturile la gratar.
Sos de otet cu verdeata Sos de otet cu verdeata
Sosul de otet cu verdeata este un sos foarte bun pentru preparatele pe baza de carne de vita.
Sos Ravigot Sos Ravigot
Sosul Ravigot este un sos special si aromat, care nu poate lipsi de la meste pe baza de peste, indiferent de metoda de preparare.
Sos de capere cu sardele Sos de capere cu sardele
Sosul de capere cu sardele trebuie sa il incercati deoarece este foarte gustos si aromat.
Sos de lamaie Sos de lamaie
Sosul de lamaie este un sos delicios si foarte aromat care se serveste cu precadere la peste. Este un sos aromat pe care cu siguranta nu il veti uita prea usor datorita aromei acrisoare inconfundabile...
Sos de legume Sos de legume
Sosul de legume este un sos ideal pentru aperitivele pe baza de oua umplute.Datorita aromei usor acrisoare face ca preparatul cu care se serveste sa nu fie chiar asa de greu de digerat.
Sos vanatoresc cu ciuperci Sos vanatoresc cu ciuperci
Sosul vanatoresc, cu arome puternice de vin rosu, plante aromatice, piper, balanseaza gustul carnii de vanat si acopera mirosul sau specific, friptura ramanand foarte parfumata si suculenta.
Sos Remoulade Sos Remoulade
Sosul remoulade trebuie sa il incercati, pentru ca este aromat, gustos si pe care il puteti folosi chiar si la clasicele sandvisuri.

de azi

Sos de afine- varianta 2 Sos de afine- varianta 2
Sosul de afine se prepara foarte usor si este perfect pentru servirea tartelor, brioselor sau chiar si a placintelor.
Sos Polette Sos Polette
Sosul Polette este un sos care se foloseste la preparatele fierte din carne alba.