Sos de lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de lamaie este un sos delicios si foarte aromat care se serveste cu precadere la peste. Este un sos aromat pe care cu siguranta nu il veti uita prea usor datorita aromei acrisoare inconfundabile...

Ingrediente

    • 1 galbenus fiert
    • 1 ceapa
    • cateva frunze de tarhon tocate
    • 3 lingurite zeama de lamaie
    • sare
    • 1 castravecior murat
    • 1 lingurita de capere
    • coaja rasa de la 1/2 lamaie
    • 5 linguri ulei

Instructiuni de preparare

  1. Castravetele murat, ceapa, tarhonul, caperele se toaca foarte marunt. Se amesteca toate cu galbenusul de ou fiert tare si presat apoi cu dosul lingurii de lemn.
  2. Se toarna, picurand, 5 linguri de ulei, 3 linguri de zeama de lamaie si coaja rasa de la 1/2 lamaie. Se adauga putina sare si se amesteca totul pana cand sosul de ingroasa putin.

Recomandari

Sosuri