Andive cu mere si telina

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Andivele cu mere si telina este salata aperitiv perfecta in zilele caniculare, mai ales daca este tinuta la rece cateva minute inainte de a servi.

Ingrediente

    • 4-5 andive
    • 2 mere
    • 1 telina milocie
    • 2 linguri cu mustar
    • 3 linguri cu otet de vin sau de mere
    • 3 linguri cu ulei
    • 1 lingurita cu zahar
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Speli andivele sub jet de apa rece, le cureti de frunzele vestede si le stergi cu prosop curat. Lucrezi repede, andivele se amarasc daca stau in apa.
  2. Asezi pe fundul salatierei feliile de andive, presari zahar si sare, apoi acoperi cu feliute de mar (fara seminte si coaja). Razi telina in farfurie.
  3. Folosind o lingura de lemn freci mustarul cu uleiul si il subtiezi cu otet, apoi il torni peste telina. Amesteci andivele si telina, omogenizezi cu o furculita inox lucrand de jos in sus,apoi  servesti salata dupa 30 de minute, cu paine prajita.

Recomandari

Salate