Savarina cu migdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Savarina cu migdale este o variatie foarte aromata si gustoasa a clasicei savarine. Merita sa o incercati.

Ingrediente

    • 5 oua
    • 4 linguri lapte
    • coaja rasa de lamaie
    • 125 gr unt
    • 3 linguri zahar
    • 10 gr drojdie
    • 100 gr migdale

    PENTRU SIROP:

    • 100 ml apa
    • vanilie
    • 6 linguri zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca bine untul, se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina si drojdia dizolvata in lapte caldut impreuna cu zaharul, putina sare, coaja rasa de lamaie. Se framanta bine cu degetele, iar la final se bate bine. Se pune aluatul in forme de savarine unse cu unt si presarate cu migdale macinate. Se lasa sa creasca, iar cand aluatul si-a dublat volumul se baga in cuptor.
  2. Cand savarinele sunt rumenite frumos se scot din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se rastoarna pe o farfurie. Se insiropeaza bine si se lasa sa se raceasca complet dupa care se poate decora cu frisca si servi.

Recomandari

Prajituri