Rulada cu vanilie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada cu vanilie trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa si pe placul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 4 oua
    • 100 gr zahar tos
    • 50 gr amidon de porumb
    • 50 gr faina alba

    PENTRU CREMA:

    • 500 ml lapte integral
    • 1 pastaie vanilie
    • 30 gr faina alba
    • 4 galbenusuri
    • 30 gr amidon de porumb
    • 80 gr zahar tos

    PENTRU DECOR:

    • 3 lingurite cacao pudra
    • 250 ml frisca lichida
     

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana ce se albesc. Apoi, se adauga faina si amidonul, se amesteca si se incoporeaza delicat albusurile. Se toarna aluatul intr-o tava de copt tapetata cu hartie si se coace 10 minute. Dupa ce s-a copt, se rastoarna pe un prosop umezit, se scoate hartia si se ruleaza delicat.
  2. Pentru crema se opresc 100 ml lapte, iar restul se fierbe. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si, cand se albesc, se adauga faina si amidonul. Se adauga si laptele oprit. In momentul in care laptele de pe foc fierbe, se toarna amestecul cu lapte si oua. Se adauga si semintele de vanilie si se lasa pe foc pana ce compozitia devine groasa, apoi se lasa sa se racoreasca.
  3. Se desface aluatul din servet, se umple cu crema si se asaza pe platoul de servit.
  4. Se bate frisca si se acopera rulada, se trag linii cu dintii furculitei si se presara cu cacaua. Se da la rece 3 ore inainte de servire.

Recomandari

Prajituri