Prajitura picanta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura picanta etse o prajitura care desi pare imposibil de a fi servita la desert...este foarte gustoasa si satioasa.

Ingrediente

    • 1 pachet foi de pandispan
    • 100 gr frisca
    • 500 gr rosii prunisoare
    • 2 linguri zeama de limeta
    • scortisoara
    • piper macinat
    • 250 gr mascarpone
    • mix de fructe uscate
    • 100 gr zahar
    • 2 lingurite zeama de lamaie
    • chimion
    • chilli

Instructiuni de preparare

  1. Rosiile se spala, se curata de coaja si cotoare, apoi toaca-le marunt. Se pune pulpa rosiile intr-o cratita impreuna cu sucul de limeta si de lamaie, zaharul si cate un varf de cutit de condimente, apoi se lasa sa fiarba  o ora, la foc moderat. Cand sosul este scazut se lasa sa se racoreasca.
  2. Pe un platou se asambleaza prajitura, alternand straturile de pandispan cu cele de crema, acoperind prajitura cu un strat de mascarpone batut cu frisca, si presarand deasupra mixul de fructe.
  3. Prajitura inainte de a fi feliata si servita se tine la rece cel putin 3 ore.

Recomandari

Prajituri