Prajitura Krantz

Prajitura Krantz este reteta de succes a unui desert aromat, dulce si cu siguranta pe placul tuturor!

4.5 stars based on 35 reviews
  • Prajitura Krantz este numai buna daca este servita rece. Prajitura Krantz este numai buna daca este servita rece.

Ce ingrediente se folosesc?

PENTRU BLAT:

  • 250 gr nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 6 albusuri
  • 1 lingura faina

PENTRU FOAIE:

  • 250 gr zahar
  • 1 lingura faina
  • 5 albusuri
  • 250 gr miez de nuca macinat si prajit
  • 1 plic praf de copt

PENTRU CREMA SI DECOR:

  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 11 galbenusuri
  • 3 linguri lapte
  • 250 gr unt
  • nuca de cocos
  • ciocolata

Cum se prepara?

  1. Pentru blat, bati spuma albusurile, apoi incorporezi nuca de cocos, faina si praful de copt. torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coace 30 de minute, la foc moderat.
  2. Pentru foaie, bati albusurile cu zaharul, apoi adauga nuca prajita si macinata in prealabil, faina si praful de copt. Torni amestecul intr-o alta tava unsa  cu unt si tapetata cu faina, cu aceleasi dimensiuni cu ale celei in care ai copt blatul. Coci foaia 30 de minute, apoi o asezi pe o planseta si  le lasi sa se raceasca.
  3. Pentru crema, puni intr-o cratita, pe foc, galbenusurile impreuna cu zaharul, laptele si zaharul vanilat si fierbi pe baie de aburi. Dupa ce s-a omogenizat amestecul si a devenit de consistenta unei creme, il dai deoparte.
  4. Cand crema s-a racit, incorporezi untul moale batut spuma si imparti crema in doua. Ungi cu jumatate din crema foaia cu nuca, acoperi cu urmatoarea foaie si intinzi restul de crema. Pentru decor, razi ciocolata sau presari nuca de cocos.

Vezi retete similare

Prajitura de ciocolata Prajitura de ciocolata
Aceasta prajitura este varianta perfecta daca doriti sa impresionati invitatii cu un desert delicios.Gustul intens si aromat cucereste pe toata lumea, iar aroma este cu siguranta, de neuitat.
Prajitura cu nuca si cafea Prajitura cu nuca si cafea
Prajitura cu nuca si cafea este prajitura perfecta pentru un sfarsit de saptamana.Se serveste decorata cu bucati mari de miez de nuca.Este parjitura preferata a copiilor si in curand va va cuceri si pe dvs.
Prajitura cu afine si lapte batut Prajitura cu afine si lapte batut
Prajitura cu afine si lapte batut trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa si pe placul tuturor.
Prajitura cu miere- varianta 2 Prajitura cu miere- varianta 2
Prajitura cu miere este o prajitura dulce si gustoasa, care va fi, cu siguranta pe placul tuturor, indiferent de ocazia cu care o veti prepara.
Prajitura cu ciocolata- varianta 3 Prajitura cu ciocolata- varianta 3
Prajitura cu ciocolata este o ciocolata aromata si gustoasa, pe care o puteti prepara atat pentru mesele alaturi de cei dragi, cat si ca desert.
Prajitura Cadet Prajitura Cadet
Prajitura Cadet nu este doar un desert aromat dar este deilcios, aromat si pe placul tuturor.
Prajitura marmorata cu cirese Prajitura marmorata cu cirese
Prajitura marmorata cu cirese este o prajitura aromata de vara, foarte gustoasa si pe palcul tuturor.
Prajitura cu cirese si glazura de ciocolata Prajitura cu cirese si glazura de ciocolata
Prajitura cu cirese si glazura de ciocolata este o prajitura racoritoare de vara pe care cu siguranta o veti indragi deoarece este aromata si apetisanta.
Prajitura cu crema de branza si zmeura Prajitura cu crema de branza si zmeura
Prajitura cu crema de branza si zmeura este cea mai aromata si gustoasa prajitura,al carei gust il surprindeti pe deplin daca o lasati o noapte la frigider.
Prajitura Dalmatian Prajitura Dalmatian
Prajitura Dalmatian este o prajitura rapida, indragita de copii si care este mult mai aromata daca o tineti la frigider o noapte inainte de a o felia si servi.

Prajituri de azi

Chec de post cu nuci Chec de post cu nuci
Checul de post cu nuci este un desert delicios pentru zilele cand tineti post. De asemenea, acest chec poate fi preparat si atunci cand doriti ceva dulce din ingrediente clasice.
Amandine Amandine
Amandinele sunt prajiturile copilarie noaste, tocmai de aceea trebuie sa le preparam mai des.