Prajitura in sase straturi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura in sase straturi este perfecta pentru momentele cand avem invitati multi si dorim sa ii surprindem cu un desert aromat si gustos.

Ingrediente

    PENTRU ALUATUL 1:

    • 200 gr faina
    • 100 gr unt
    • un praf de sare
    • 50 ml lapte sau smantana

    PENTRU ALUATUL 2:

    • 600 gr faina
    • o lingura ulei
    • un praf de sare
    • 100 ml apa calda

    PENTRU UMPLUTURA DE MERE:

    • 1,5 kg mere acrisoare
    • 120 gr zahar
    • o lingurita scortisoara

    PENTRU UMPLUTURA DE MAC:

    • 200 gr mac macinat
    • 80 gr zahar
    • un pliculet zahar vanilinat

    PENTRU UMPLUTURA DE BRANZA:

    • un kg branza de vaci bine scursa
    • 100 gr zahar
    • 2 oua
    • un pliculet zahar vanilinat
    • un praf de sare

    PENTRU UMPLUTURA DE NUCI:

    • 300 g nuci macinate
    • 100 gr zahar
    • un pliculet zahar vanilinat

    PENTRU TOPPING DE FINAL:

    • 600 ml smantana
    • 4 oua

    PENTRU UNS FOILE:

    • 150 gr unt

    PENTRU SERVIT:

    • 200 gr smantana
    • 200 gr zahar pudra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8-10 portii

Timp de preparare 60 minute+60 minute coacere+ 90 minute asteptare

  1. Pentru aluatul 1, faina cernuta se amesteca cu sare si apoi cu untul taiat bucatele. Se rasfira intai cu mainile si apoi se toarna putina apa, lapte sau smantana, cat sa se lege ingredientele. Se aduna aluatul intr-o bila si se pune la rece timp de o ora.
  2. Pentru aluatul 2, se cerne faina, se adauga uleiul si sarea si se framanta aluatul in timp ce se adauga putina apa calduta. Se aduna si acesta intr-o bila si se da la rece pentru 30 de minute.
  3. Se prepara umpluturile si pentru cea de mac, de branza si de nuci se amesteca ingredientele si se impart in doua. Pentru umplutura de mere, acestea se curata de coaja, se rad si se amesteca cu zahar si scortisoara.
  4. Aluatul 2 se imparte in 8 parti din care se intind 8 foi. intr-o tava de 32-35 cm unsa cu unt se pune aluatul 1 intins cu sucitorul, se lasa si peste marginile tavii si se inteapa cu o furculita. Se unge cu unt topit, se acopera cu o foaie din cele opt si peste ea se pune jumatate din umplutura de mac. Se pune a doua foaie din cele opt, se unge cu unt si se pune jumatate din amestecul de branza. A treia foaie din cele opt se pune in tava, se unge cu unt topit si se pune jumatate din amestecul de nuci. Urmeaza a patra foaie din cele opt, se unge cu unt topit si se pune jumatate din umplutura de mere. Se repeta operatiunea cu celelalte 4 foi care au ramas. Ultima foaie se acopera cu toppingul de smantana si oua si se inteapa prajitura cu o andrea lunga in mai multe locuri.
  5. Se da la cuptor pentru o ora. Dupa ce s-a rumenit, se scoate, se toarna smantana si se lasa asa sa se raceasca. Apoi se taie si se serveste presarata cu zahar pudra.

 

Recomandari

Prajituri