Prajitura Dalmatian

Prajitura Dalmatian este o prajitura rapida, indragita de copii si care este mult mai aromata daca o tineti la frigider o noapte inainte de a o felia si servi.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Prajitura Dalmatian etse mult mai buna daca este tinuta peste noapte la frigider.
Prajitura Dalmatian etse mult mai buna daca este tinuta peste noapte la frigider.

Ce ingrediente se folosesc?

PENTRU BLATUL ALB:

  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 6 albusuri
  • 100 gr nuca de cocos
  • 3 linguri ciocolata neagra rasa

PENTRU BLATUL NEGRU:

  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri ciocolata rasa alba

PENTRU GLAZURA:

  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 galbenusuri
  • 5 linguri lapte

Cum se prepara?

  1. Pentru blatul alb, bati spuma albusurile cu putina sare, adaugi treptat zaharul, apoi amesteci bezeaua cu nuca de cocos, faina si ciocolata rasa si lasi deoparte.
  2. Pentru blatul negru, bati bine ouale, adaugand pe rand, zaharul, praful de copt, apoi cacaua si faina. Amesteci bine, incorporezi ciocolata alba rasa si lasi deoparte.
  3. Pentru glazura, bati spuma galbenusurile cu zaharul si laptele, adaugi untul topit si zaharul vanilat si omogenizezi.
  4. Asamblezi prajitura intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Torni mai intai compozitia alba, pe care o intinzi pe toata suprafata tavii, apoi pe cea cu cacao. Dai tava la cuptor si coci pana se intareste prajitura, apoi, spre sfarsit, torni deasupra glazura si mai dai cateva minute la cuptor. Daca trece proba cu scobitoarea prajitura este gata si se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, api se poate servi.

Vezi retete similare

Prajitura de ciocolata Prajitura de ciocolata
Aceasta prajitura este varianta perfecta daca doriti sa impresionati invitatii cu un desert delicios.Gustul intens si aromat cucereste pe toata lumea, iar aroma este cu siguranta, de neuitat.
Prajitura cu nuca si cafea Prajitura cu nuca si cafea
Prajitura cu nuca si cafea este prajitura perfecta pentru un sfarsit de saptamana.Se serveste decorata cu bucati mari de miez de nuca.Este parjitura preferata a copiilor si in curand va va cuceri si pe dvs.
Prajitura cu afine si lapte batut Prajitura cu afine si lapte batut
Prajitura cu afine si lapte batut trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa si pe placul tuturor.
Prajitura cu miere- varianta 2 Prajitura cu miere- varianta 2
Prajitura cu miere este o prajitura dulce si gustoasa, care va fi, cu siguranta pe placul tuturor, indiferent de ocazia cu care o veti prepara.
Prajitura cu ciocolata- varianta 3 Prajitura cu ciocolata- varianta 3
Prajitura cu ciocolata este o ciocolata aromata si gustoasa, pe care o puteti prepara atat pentru mesele alaturi de cei dragi, cat si ca desert.
Prajitura Cadet Prajitura Cadet
Prajitura Cadet nu este doar un desert aromat dar este deilcios, aromat si pe placul tuturor.
Prajitura marmorata cu cirese Prajitura marmorata cu cirese
Prajitura marmorata cu cirese este o prajitura aromata de vara, foarte gustoasa si pe palcul tuturor.
Prajitura cu cirese si glazura de ciocolata Prajitura cu cirese si glazura de ciocolata
Prajitura cu cirese si glazura de ciocolata este o prajitura racoritoare de vara pe care cu siguranta o veti indragi deoarece este aromata si apetisanta.
Prajitura cu crema de branza si zmeura Prajitura cu crema de branza si zmeura
Prajitura cu crema de branza si zmeura este cea mai aromata si gustoasa prajitura,al carei gust il surprindeti pe deplin daca o lasati o noapte la frigider.
Prajitura nemteasca cu mere Prajitura nemteasca cu mere
Prajitura nemteasca cu mere este o prajitura foarte aromata, usor de preparat si cu siguranta si pe placul vostru... trebuie numai sa o incercati!

Prajituri de azi

Chec de post cu nuci Chec de post cu nuci
Checul de post cu nuci este un desert delicios pentru zilele cand tineti post. De asemenea, acest chec poate fi preparat si atunci cand doriti ceva dulce din ingrediente clasice.
Amandine Amandine
Amandinele sunt prajiturile copilarie noaste, tocmai de aceea trebuie sa le preparam mai des.