Prajitura cu nuca de cocos

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu nuca de cocos este o prajitura exotica rapida, aromata si usor de preparat.

Ingrediente

    • 125 gr fulgi de nuca de cocos
    • 400 ml lapte de cocos
    • 9 galbenusuri
    • 300 gr zahar
    • 90 gr unt
    • 60 gr parmezan ras

     

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castronel, fulgii de cocos se pun la „umflat" in 150 ml iapte de cocos, timp de 30 minute. Se incalzeste cuptorul si se introduce un vas pe jumatate plin cu apa.
  2. Se ung cu unt si se pudreaza cu putin zahar 8 forme mici. Untul ramas si zaharul se amesteca, adaugand, pe rand, cele 9 galbenusuri. Se freaca pana cand compozitia devine cremoasa. Se dilueaza cu laptele de cocos ramas. Se incorporeaza nuca de cocos si parmezanul ras.
  3. Se amesteca, din nou, pana cand compozitia devine omogena. Se imparte in cele 8 forme unse si se coace la bain-marie, cca 20 de minute. Prajiturile se servesc calde sau reci.
  4. Compozitia se poate coace si intr-o singura forma mare, in absenta formelor mici.

Recomandari

Prajituri