Prajitura cu foi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta prajitura cu foi nu doar ca este delicioasa, dar este foarte spornica si aromata.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 200 gr zahar
    • faina
    • 6 albusuri
    • 300 gr nuci macinate

    PENTRU CREMA:

    • 4 linguri lapte
    • 150 gr zahar
    • 1 lingura cacao pudra
    • 6 galbenusuri
    • 4 plicuri zahar vanilat
    • 250 gr unt/margarina

    PENTRU DECOR:

    • 1 ciocolata cu lapte sau ornamente de jeleu

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 90 minute
Timp de coacere 1 ora

  1. Intr-un castron mare se pun albusurile si se bat spuma pana se intaresc, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare, pana cand acesta se inglobeaza perfect. Se adauga nuca macinata si se amesteca din nou pana se incorporeaza, dar de aceasta data se amesteca cu o spatula. Se adauga treptat cantitatea de faina necesara si amesteci usor, de jos in sus, pana se obtine o compozitie omogena.
  2. Din compozitia obtinuta, de fac 4 foi de prajitura, care se coc pe dosul tavii, uns cu margarina sau unt si tapetat cu faina, apoi imparti in 4 parti egale compozitia si o parte se intinde uniform pe dosul tavii. Se introduce tava la cuptor si se lasa 10-15 minute, pana se coace, apoi se coc la fel si urmatoarele 3 foi.
  3. Pentru prepararea cremei, intr-un castron termorezistent se pun galbenusurile, adaugi zaharul tos, cel vanilat si amesteci pana seomogenizeaza compozitia, avand grija sa nu devina o spuma. Se toarna laptele peste compozitia de galbenusuri, apoi se pune castronul la bain-marie. Se lasa pe aburi amestecand continuu pana se topeste zaharul, dupa care se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
  4. Separat, in alt castronse pune margarina si cacaua si le freci pana devin spuma, dupa care se omgenizeaza bine cele doua compozitii. Se amesteca bine, apoi se umplu cu ea foile.
  5. Se pune prima foaie de prajitura pe un platou si se unge cu crema, apoi tot asa pana se termina cele 4 foi.
  6. Deasupra prajiturii, peste ultimul strat de crema, se rade fin ciocolata, sau asezi frumos cateva ornamente. Se baga prajitura la frigider cateva ore, apoi se portioneaza si se poate servi.

Recomandari

Prajituri