Prajitura cu crema de zmeura- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu crema de zmeura este foarte gustoasa, tocmai de aceea trebuie sa o preparati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 75 gr cacao pudra
    • 470 ml lapte dulce
    • 1 plic praf de copt
    • 210 gr faina
    • 270 gr zahar tos
    • 40 ml ulei

    PENTRU CREMA DE ZMEURA:

    • 35 ml sirop de zmeura
    • 225 gr mascarpone
    • 100 gr zahar tos
    • 250 gr frisca
    • 8 gr gelatina/4 foi
    • 1 galbenus de ou

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, amestecati faina cu praful de copt, zaharul si cacao si apoi turnati treptat laptele si uleiul amestecand bine.
  2. Tapetati o forma de 20x24 cu unt si faina si coaceti blatul la foc moderat pentru 40 minute, apoi lasati-l in tava pana se racetse bine de tot.
  3. Pentru crema de zmeura, frecati mascarponele cu 50 de grame de zahar si il puneti-l deoparte.   Frecati galbenusul cu celelate zaharul ramas, adaugati siropul de zmeura peste galbenus si puneti pe foc mic pana se incalzeste bine, avand insa grija sa nu dea in clocot.Opriti focul si adaugati gelatina, tinuta 10 minute la inmuiat in apa rece, si stoarsa foarte bine, amestecand ca sa se dizolve corect gelatina, apoi lasati crema sa se raceasca.
  4. Cand crema s-a racit, adaugati crema de mascarpone si frisca mixata bine.Mixati bine toata compozitia si o repartizati-o uniform peste blat.
  5. Bagati prajitura la frigider 5-6 ore ore dupa care decorati-o cu ciolata topita sau cu fulgi de cocos.

Recomandari

Prajituri