Prajitura cu crema de portocale- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu crema de portocale este o prajitura foarte aromata si gustoasa, si pe care o puteti prepara atat la mesele in familie cat si in ocaziile deosebite.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 100 gr zahar
    • 4 oua
    • 1 plic zahar vanilat
    • 200 gr ciocolata sau 2 linguri cacao pudra
    • 2 linguri pesmet

    PENTRU CREMA:

    • 250 gr unt, la temperatura camerei
    • 250 gr zahar
    • coaja rasa de la 2 portocale
    • zeama de la 4 portocale

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat se freaca spuma zaharul cu galbenusurile de la cele 4 oua si cu zaharul vanilat. Cand se compozitia se albeste si creste considerabil in volum se adauga ciocolata rasa sau cacaua, pesmetul si la final albusurile batute spuma, amestecand usor cu o spatula de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se baga in cuptor, la foc moderat, pana cand se rumeneste, iar scobitoare de test iese curata.
  2. Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se racoreasca cateva minute, apoi se tramsfera pe un gratar pana se raceste bine de tot.
  3. Intre timp, se poate prepara crema de portocale, frecand untul cu zaharul pana se obtine o spuma aerata la care se adauga coaja rasa de portocale si sucul
  4. Cand blatul este rece se portioneaza pe orizontala in doua parti egale, care se umplu cu crema, si daca mai ramane crema o puteti glazura. Prajitura se baga la frigider cateva ore inainte de a o portiona si servi.

Recomandari

Prajituri