Prajitura cu crema de ciocolata si fistic

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu crema de ciocolata si fistic este foarte dule si aromata, pe care o puteti prepara chiar si sub forma de tort.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 125 gr ciocolata
    • 80 gr unt
    • 4 oua
    • 350 gr zahar pudra
    • 350 gr faina
    • 1 plic praf de copt
    • 250 ml lapte

    PENTRU CREMA:

    • 2 linguri cacao
    • 50 gr zahar pudra
    • 1 lingura fecula( amidon alimentar)
    • 250 ml lapte
    • 1/2 baton de vanilie
    • 2 linguri smantana

    PENTRU ORNAT:

    • 100 gr fistic taiat fin

Instructiuni de preparare

  1. Se topeste intr-un vas, pe foc mic, ciocolata cu 2 linguri de lapte si se pune peste ea untul taiat bucatele. Se amesteca pentru omogenizare. Se sparg ouale intr-un castron si se adauga zaharul, batandu-se pana devin spumoase. Se adauga peste oua amestecul unt-ciocolata, faina, praful de copt si laptele.Se obtine un aluat care curge. Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina si se coace 30 de minute.
  2. Pentru crema se amesteca cacaua, zaharul, fecula. Se desfac cu lapte rece in care s-a pus vanilia. Se pune la fiert pe foc moale pana incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc, se incorporeaza smantana si se lasa la racit.
  3. Se scoate aluatul din forma si se imbraca in crema de cacao. Se orneaza cu fistic taiat fin.

Recomandari

Prajituri