Prajitura cu bezea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu bezea este un desert delicios, fiind foarte apreciat vara datorita gustului racoritor si al aromei delicioase.Prajitura cu beza este, cu siguranta, cea mai apreciata prajitura, reteta fiind imbunatatita, dupa preferinte cu fructe.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 10 linguri zahar
    • 4 oua
    • 6 linguri faina
    • 4 linguri apa minerala
    • 1/2 plic praf de copt

    PENTRU CREMA:

    • 200 gr zahar
    • 400 ml lapte dulce
    • 3 linguri faina
    • 4 galbenusuri
    • 250 gr margarina

    PENTRU BEZEA:

    • 150 gr zahar
    • 4 albusuri
    • 250 gr nuca macinata

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, freci galbenusurile cu 6 linguri de zahar, adaugi apa minerala si incorporeazi apoi faina cernuta cu praful de copt.
  2. Separat, bati albusurile de ou cu 4 linguri de zahar, apoi spuma obtinuta o incorporezi usor in amestecul de galbenusuri, amestecand usor cu o spatula de lemn cu miscari lente de jos in sus. Aluatul il torni intr-o tava unsa cu  ulei si tapetata cu hartie de copt, apoi bagi tava incuptorul incins pentru 30 de minute. Cand aluatul este rumenit frumos se scoate din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca.
  3. Pentru crema,amesteci galbenusurile de ou cu zaharul, faina si 3-4 linguri de lapte dulce. Se omogenizeaza amestecul, apoi se adauga treptat si restul de lapte. Vasul se pune pe foc si se lasa sa fiarba la foc mic, pana se ingroasa, dupa care se ia de pe foc si se incorporeaza margarina, lasand crema sa se raceasca.
  4. Pentru bezea,bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati pana se topeste.Incorporezi usor nuca macinata si o coci pana capata o culoare maronie.Beazeaua se coace in aceeasi tava in care s-a copt si blatul. Dupa ce ai scos bezeaua din cuptor, o presezi cu mana.
  5. Pentru asamblarea prajiturii se intinde crema peste blatul racit, asezand deasupra bezeaua. Prajitura se tine la frigider 3-4 ore apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Prajituri