Foitaj cu ananas

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Foitajul cu ananas este un desert foarte aromat, pe care copii il adora.

Ingrediente

    PENTRU FOITAJ:

    • 3 albusuri de ou
    • 150 gr faina
    • 60 gr zahar pudra
    • 150 gr unt
    • 1 lingurita ghimbir ras

    PENTRU CREMA:

    • 20 ml smatana
    • 1 lingurita zahar pudra
    • 1 albus
    • 1 anans de 1 kg
    • 30 gr unt
    • 1 lingura rom
    • 200 ml suc de anans

Instructiuni de preparare

  1. Din ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica, si se lasa la rece 2 ore.
  2. Ananasul, curatat de coaja, se taie in 12 felii egale. intr-o tigaie, se caramelizeaza 5 linguri de zahar cu 30 g unt, in care se prajesc usor feliile de ananas.
  3. In urma feliilor de ananas, se adauga, in tigaie, sucul de ananas si se fierbe pana se transforma in sirop. Se adauga romul si se lasa sa se raceasca. Se bate spuma tare albusul de ou cu o lingura de zahar si se incorporeaza smantana.
  4. Se intinde aluatul in 18 foi rotunde cu diametrul egal feliilor de ananas, se pun intr-o tava unsa cu unt si se coc timp de 10 minute.
  5. Se desprind din tava cu o spatula si se lasa la racit pe un gratar. Se pun pe o farfurie, una peste alta, 3 foi, unse cu crema si cu cate o felie de ananas intre ele. Se pudreaza cu zahar pudra in strat gros si alaturi se toarna sosul de ananas. in acelasi fel se prepara si restul portiilor.

Recomandari

Prajituri