Foi fine cu crema

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura "foi fine cu crema" este o prajitura rapida, gustoasa si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 3 linguri zahar
    • 3 oua
    • 3 linguri faina

    PENTRU CREMA:

    • 300 gr unt
    • o lingura cacao
    • 60 ml apa
    • 200 gr zahar
    • 7 galbenusuri

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 45 minute +10 minute coacere

  1. Pentru blat, se bat spuma albusurile cu zaharul si se adauga galbenusurile si faina. Tava mare a aragazului se tapeteaza cu hartie si se toarna aluatul care se intinde pe toata suprafata. Trebuie sa se obtina o foaie subtire, care se coace 10 minute si apoi se lasa in tava. Se scoate cu atentie si se taie triunghiuri.
  2. Pentru crema, se mixeaza untul pentru a scoate apa. Zaharul si apa se pun la fiert pentru 5 minute. Galbenusurile se freaca si, dupa ce siropul a facut bule pe foc, se toarna peste acesta amestecand energic. Se amesteca pana ce se raceste, apoi, se omogenizeaza cu untul batut si cacaua si se pune crema intr-un pos.
  3. Pentru a servi prajitura se pun alternativ straturi de foaie subtire si crema din pos.

Recomandari

Prajituri