Foi de primavara

Prajituta foi de primavara este o prajitura delicioasa care se prepara cu ce mai aveti prin camara .Contine cate putin din toate dar este delicioasa si pe gustul tuturor inclusiv al copiilor.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Aceasta e renumita prajitura Foi de primavara.Trebuie sa o incercati si dvs. Aceasta e renumita prajitura Foi de primavara.Trebuie sa o incercati si dvs.

Ce ingrediente se folosesc?

PENTRU FOI:

  • 400 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri miere de albine
  • 50 gr unt sau margarina
  • 5 linguri lapte dulce

PENTRU CREMA:

  • 300 gr zahar pudra
  • 500 ml lapte dulce
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 3-4 linguri gris
  • 200 gr unt
  • 250 gr gem de caise sau  de prune

Cum se prepara?

  1. Pentru prepararea blatului se pun la bain-marie intr-un castron  oul, laptele, mierea, zaharul, untul(margarina) si pliculetul de praf de copt. Se tine  la bain-marie si se amesteca continuu pana cand compozitia devine ca o pasta spumoasa.
  2. Se lasa pasta sa se raceasca, apoi se adauga cele 400 gr de faina si se omogenizeaza compozitia pana cand se formeaza o coca, care se imparte in 4 parti care se coc pe rand, pe fundul unei tavi.
  3. Intre timp, se prepara crema.Se fierbe laptele cu grisul pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca.Se amesteca untul cu zaharul pudra, dupa care se incorporeaza treptat compozitia de lapte cu gris si zeama de lamaie.
  4. Se asaza o foaie pe o tava, deasupra se intinde jumatate din crema preparata, se niveleaza si se acopera cu cea de a doua foaie care se unge cu gem si se acopera cu cea de a treia foaie peste care se pune restul de crema si se acopera cu ultima foaie.
  5. Prajitura se preasara cu zahar pudra si se lasa la rece minim o ora inainte de a fi portionata si consumata.

Vezi retete similare

Prajitura cu foi de miere Prajitura cu foi de miere
Prajitura cu foi de miere este o prajitura dulce, foarte aromata si gustoasa, fiind si dietetica datorita mierii de albine.
Prajitura cu foi de nuca Prajitura cu foi de nuca
Prajitura cu foi de nuca este un desert foarte apreciat de copii si de adulti, deoarece este delicios si foarte aromat.
Prajitura cu foi Prajitura cu foi
Aceasta prajitura cu foi nu doar ca este delicioasa, dar este foarte spornica si aromata.
Prajitura cu foi si crema Prajitura cu foi si crema
Prajitura cu foi si crema este desertul care ii va incanta mereu pe copii, dar si pe cei mari.
Prajitura cu foi si crema de vanilie Prajitura cu foi si crema de vanilie
Prajitura cu foi si crema de vanilie este desertul cu care puteti surprinde in mod placut cand doriti sa le preparati celor dragi ceva dulce si gustos.
Foi cu caramel Foi cu caramel
Foile cu caramel sunt dulci si aromate, fiind genul de desert perfect la mesele in familie.
Deliciu cu foi Deliciu cu foi
Pentru un sfarsit de saptamana langa cei dragi va propunem o reteta de "Deliciu in foi" cu care sa ii cuceriti pe toti. Gustul ei aromat imbie pe toata lumea.
Prajitura cu foi multe Prajitura cu foi multe
Prajitura cu foi multe este un desert foarte bun si apetisant, pe care il puteti prepara ori de cate ori se anunta multi invitati.
Foitaj cu ananas Foitaj cu ananas
Foitajul cu ananas este un desert foarte aromat, pe care copii il adora.
Prajitura Puia cu foi Lica Prajitura Puia cu foi Lica
Prajitura Puia cu foi Lica este o delicioasa prajitura care nu necesita coacere, este aromata si cu si guranta, pe placul tuturor.

de azi

Chec de post cu nuci Chec de post cu nuci
Checul de post cu nuci este un desert delicios pentru zilele cand tineti post. De asemenea, acest chec poate fi preparat si atunci cand doriti ceva dulce din ingrediente clasice.
Amandine Amandine
Amandinele sunt prajiturile copilarie noaste, tocmai de aceea trebuie sa le preparam mai des.