Deliciu cu zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest deliciu cu zmeura trebuie negresit sa il preparati si dvs in sezonul frunctelor de padure. Zmeura se poate inlocui cu fragi sau mure pentru a diversifica gustul si aroma acestui desert.

Ingrediente

    • 250 gr faina
    • 130 gr zahar
    • 60 gr cacao
    • 180 gr gem de zmeura
    • 3 ligurite praf de copt
    • 200 gr zmeura
    • 230 gr unt
    • 4 oua
    • 120 ml lapte
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 250 ml apa
    • unt pt uns
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron, se amesteca apa fierbinte cu cacaua cernuta. Se toarna laptele, esenta de vanilie, gemul si se amesteca totul foarte bine.
  2. Separat, se freaca untul cu zaharul pana se obtine o spuma fina, se adauga ouale pe rand, amestecand  bine dupa fiecare.
  3. Se amesteca faina cu putina sare si cu praful de copt. Incorporeaza amestecul de cacao in cel de oua, la final se pune faina si zmeura, spalata si zvantata.
  4. Se unge cu unt tava  de copt si se tapeteaza cu hartie pergament. Se toarna compozitia in tava, se niveleaza usor, apoi se baga tava in cuptorul incins pentru 30-35 de minute.
  5. Daca nu esti sigura daca este sau nu gata, fa-i testul scobitorii inainte de a scoate tava din cuptor.
  6. Lasa prajitura sa se racoreasca 15 minute in tava, taie in patrate potrivite si pudreaza cu zahar. In momentul servirii pune deasupra cateva zmeurici proaspte.

Recomandari

Prajituri