Chec pufos cu morcovi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul pufos cu morcovi este foarte aromat, fiind un preparat perfect in zilele de vara.

Ingrediente

    • 300 gr morcovi rasi
      250 gr pudra de migdale
    • 4 oua
    • 200 gr zahar
    • 60 gr faina
    • sucul si coaja de la 1/2 lamaie
    • 1/2 plic praf de copt
    • un praf de sare
    • 25 gr unt pentru tava

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii

Timp de preparare 25 minute+ 45 minute coacere+ 20 minute asteptare

  1. Se curata si se razuie morcovii pentru a obtine 300 gr de morcovi rasi. Se amesteca zaharul si ouale pana ce se obtine o crema alba. Se adauga coaja rasa de lamaie si sucul, morcovii rasi, pudra de migdale, faina, sarea si praful de copt, ame¬stecand dupa fiecare ingredient adaugat.
    Se bat albusurile spuma si se adauga cu grija amestecand numai din jos in sus.
  2. Forma de copt se unge cu unt, se tapeteaza cu faina si se toarna amestecul. Se coace timp de 40-50 de minute. Apoi, se lasa sa se raceasca in tava, dupa care se taie si se serveste.

Morcovii, daca sunt foarte bine spalati, chiar cu o periuta, nu trebuie sa fie curatati de coaja. Prajitura nu va avea deloc gust de morcov si poate fi glasata.

Recomandari

Prajituri