Chec-inel marmorat cu ciocolata si portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul-inel marmorat cu ciocolata si portocale este reteta de succes pentru un desert foarte aromat si gustos, al carui gust si aroma cu siguranta nu il veti uita prea usor.

Ingrediente

    PENTRU TORT:

    • 230 gr zahar tos
    • 300 gr faina amestecata cu 1 plic praf de copt
    • 230 gr  unt, la temperatura camerei
    • 4 oua batute
    • 1 portocala
    • 2 linguri de cacao pudra, dizolvate in 3 linguri de apa calda, racita

    PENTRU GLAZURA SI DECOR:

    • 125 ml frisca grasa
    • 125 gr ciocolata neagra
    • 15 gr unt nesarat
    • felii de portocala confiata
    • carlionti de ciocolata

    USTENSILE:

    • forma de inel din silicon

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 10-12 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp d coacere 30 minute
Timp de racire 4 ore

  1. Pentru prepararea checului se bate untul intr-un castro pana se inmoaie si devine cremos, apoi puteti adauga zaharul tos, dar mixand in continuare pana obtineti o crema. Incorporati treptat ouale, adaugand cate o lingura de faina, pentru ca amestecul sa nu se taie.
  2. Dupa ce ati incorporat toate ouale, incorporati faina ramasa si amestecati totul bine pentru a omogeniza compozitia.
  3. Radeti doar partea colorata a cojii de portocala, avand grija sa nu luati si din miezul alb amarui de dedesubt. Dupa ce ati ras toata coaja stoarceti zeama portocalei avand grija sa nu puneti si samburii.
  4. Intr-un castron, incorporati in jumatate din amestec coaja rasa de portocala si 3 linguri de zeama. In alt castron, incorporati cacaua in amestecul ramas, omogenizand bine de tot compozitia.
  5. Puneti forma de inel pe o tava joasa si, cu o lingura, turnati jumatate din amestecul de ciocolata, lasand spatii libere. Umpleti spatiile libere cu amestecul de portocala si trasati volute cu un bat de frigaruie.
  6. Turnati restul de amestecuri in pozitii opuse, si trasati din nou volute. coaceti checul 30 de minute sau pana cand devine elasticla atingere, iar daca il intepati cu o scobitoare sau un bat de frigaruie, iese curata. Lasati checul sa se raceasca 15 minute apoi scoateti-l pe un gratar pana se raceste bine de tot.Turnati bucatile de ciocolata, frisca si untul intr-o cratita cu fundul gros si incalziti-le la foc mic pana se topesc, amestecand bine ca sa se omogenizeze amestecul. Turnati glazura peste chec si ornati-l cu carlionti de ciocolata si felii de portocala confiata.

Recomandari

Prajituri