Chec cu ciocolata- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul cu ciocolata este unul din acele deserturi pe care trebuie sa le incercati pentru ca este aromat si usor de preparat,

Ingrediente

    • 100 gr cacao
    • 1 plic praf de copt
    • 400 gr zahar
    • 3 oua
    • 80 ml lapte
    • 280 gr  faina
    • 250 gr margarina

Instructiuni de preparare

  1. Zaharul cu cacao cu laptele si margarina se pun pe foc mic, se amesteca pana se topeste zaharul si margarina. Se lasa 3-4 minute sa clocoteasca apoi se ia de pe foc. Din compozitie se opresc 13-14 linguri pentru glazura.
  2. Restul compozitiei se lasa sa se raceasca si se adauga galbenusurile unul cate unul, faina cate putin si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma si praful de copt nestins.
  3. Se pune compozitia in 2 tavite unse cu margarina si se coace 30-40 min. Se scoate si se aseaza pe un platou, se toarna glazura calduta si se presara nuca macinata sau nuca de cocos. Se servesc la cafea sau ceai sau la zile festive taiata in felii si asezata pe o farfurie.

Recomandari

Prajituri