Budincute de ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budincutele de ciocolata sunt atat de cremoase si de sucuente incat inlocuiesc cu succes o gustare apetisanta sau un desert gustos.

Ingrediente

    PENTRU BUDINCI:

    • 600 ml lapte
    • 130 gr zahar tos
    • 130 gr ciocolata neagra, taiata bucati
    • 6 oua
    • frisca sau smantana fermentata pentru servire

    PENTRU SIROPUL DE CAFEA:

    • 1 lingura cafea instant, dizolvata in 1 lingura de apa fierbinte
    • 150 gr zahar tos

    USTENSILE:

    • tava mare de copt
    • 8 forme  mici de sufleu, tapetata cu unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de coacere 30 minute

  1. Puneti ciocolata intr-un castron asezat la bain-marie, impreuna cu 2 linguri de lapte, si incalziti-o pana se topeste, amestecand in cand in cand. Lasati-o putin sa se raceasca, timp in care bateti ouale cu zaharul pana obtineti un amestec pufos.
  2. Aduceti restul de lapte la punctul de fierbere, luati-l de pe foc si adaugati ciocolata topita, omogenizand si incorporand ametsecul de oua cu zahar, si mixand continuu cu telul.
  3. Asezati formele de sufleu in tava de copt si turnati sodoul in forme umplandu-le pana sus. Turnati cu grija apa fierbinte in tava, pana la jumatatea formelor, in asa fel incat sa nu stropiti  budincile. Coaceti  budincutele 30 de miute, ana se leaga, ramanand gelatinoase la mijloc, apoi scoateti-le din tava si lasati sa se raceasca.
  4. Pentru siropul de cafea, dizolvati zaharul in 300 ml de apa si fierbeti pana scade la jumatate. Incorporati cafeaua lichida si lasati-l sa se raceasca.
  5. Treceti cu un cutit pe marginea fiecarei forme si rasturnati budincile pe farfurii. Stropiti farfuria cu sirop de cafea si serviti-le cu frisca sau smanta fermentata.

Recomandari

Prajituri