Poale-n brau moldovenesti

Poalele-n brau moldovenesti sunt niste placinte foarte gustoase si satioase, pe care le puteti servi reci sau calde.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Poalele-n brau moldovenesti sunt delicioase si aromate. Poalele-n brau moldovenesti sunt delicioase si aromate.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 kg faina
  • drojdie
  • sare
  • 500 ml lapte sau apa minerala incalzita
  • 500 gr branza in amestec: branza de vaci si branza de burduf
  • 4 oua
  • razatura de lamaie
  • 200 ml ulei
  • 4-5 linguri cu zahar

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Faceti un aluat elastic din faina, lapte, drojdie si sare si-l lasati la dospit.
  2. Amestecati branza dulce (sau urda) cu branza de burduf (sau branza fermentata, tmuta in borcan sau butoi), adaugati oua, razatura de lamaie si zahar tos.
  3. Impartiti aluatul, intindeti foi subtiri de 1 cm, puneti amestec de branza, strangeti marginile aluatului peste umplutura ca poalele-n brau. Apasati cu degetul in mijlocul placintei si puneti-o la prajit in mult ulei. Placintele trebuie prajite la foc potrivit, cu tigaia acoperita cu capac.
  4. Cand s-au rumenit pe o parte intoarceti-le usor pe partea cealalta, lasati-le sa se rumeneasca usor. Scoateti-le pe servetele de hartie. Cand treceti placintele pe farfurie, presarati-le cu zahar tos.
  5. Sunt bune calde, dar si reci. Dintr-un kg de faina obtinem 10-12 placinte.

Vezi retete similare

Placintele moldovenesti cu branza sau cu carne Placintele moldovenesti cu branza sau cu carne
Placintele moldovenesti cu branza sau cu carne sunt poate cele mai gustoase placinte. Cine gusta o singura data placintele moldovenesti le va tine minte toata viata, datorita aromei fine si a gustului delicios.
Poale-n brau prajite in cuptor Poale-n brau prajite in cuptor
Poalele-n brau prajite in cuptor sunt delicioase, dulci si foarte gustoase.
Poale-n brau cu branza Poale-n brau cu branza
Poale-n brau cu branza sunt acele placinte aromate si foarte gustoase, care ne aduc cu siguranta aminte de perioada copilariei.
Poale-n brau coapte in tigaie Poale-n brau coapte in tigaie
Poalele-n brau coapte in tigaie se prepara repede si sunt foarte gustoase, perfecte pentru o gustare rapida.
Poale-n brau cu dovleac Poale-n brau cu dovleac
Poalele-n brau cu dovleac sunt acele placinte care ne aduc aminte de copilaria la tara, foarte aromate si gustoase.
Poale-n brau pe vatra Poale-n brau pe vatra
Poale-n brau pe vatra este prajitura bunicii care va va aduce aminte cu drag de perioada copilariei.
Placinta dobrogeana Placinta dobrogeana
Placinta dobrogeana este o placinta foarte satioasa si gustoasa, pe care o puteti servi la micul dejun, sau la gustarea de dupa-amiaza.
Placinta dobrogeana cu carne de oaie Placinta dobrogeana cu carne de oaie
Placinta dobrogeana cu carne de oaie este o placinta aperitiv aromata si gustoasa, atat calda cat si rece.
Placintele cu ciuperci-varianta 2 Placintele cu ciuperci-varianta 2
Placintelele cu ciuperci sunt fara doar si poate perfecte pentru o gustare de dupa-amiaza.
Placintele cu ciuperci Placintele cu ciuperci
Placintele cu ciuperci sunt placinte delicioase, perfecta atat ca aperitiv cat si ca fel principal, reci sau calde.

Placinte de azi

Placinte cu dulceata Placinte cu dulceata
Placintele cu dulceata se prepara foarte usor si sunt delicioase, numai bune la gustare.
Strudel cu mere- varianta 3 Strudel cu mere- varianta 3
Strudelul cu mere este un desert clasic, foarte gustos si pe placul tuturor.