Strudel cu varza calita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Strudel cu varza calita este un aperitiv delicios, satios pe acre il puteti servi atat cald cat si rece.

Ingrediente

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 varza alba cruda
    • 1 ceapa mare
    • 150 gr smantana
    • 1 ou
    • sare
    • piper macinat

    PENTRU ALUAT:

    • 250 gr faina
    • 2 linguri cu unt
    • 2 linguri cu smantana
    • 1 ou
    • 150 ml apa calda
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Faci un aluat din faina cernuta proaspat, pe care o pui in castron, faci un gol in mijloc, spargi oul, pui untul si smantana, amesteci usor, adaugi 1/4 lingurita cu sare si torni putina apa. Framanti aluatul adunand faina spre mijlocul castronului. Cand s-a incorporat faina framanti
    energic aluatul obtinut ca sa devina compact.
  2. Lasi acoperit cu prosop curat cat pregatesti umplutura: speli varza, cureti frunzele de deasupra
    si le inlaturi, tai in patru sferturi si toci marunt miezul verzei. Toci ceapa si o amesteci cu varza, presari cu sare, presezi bine ca sa se inmoaie, speli cu apa rece si storci amestecul ca pe rufe. Calesti in unt pana se inmoaie, racesti, amesteci cu ou, smantana si piper macinat.
  3. Intinzi aluatul foaie subtire de 2-3 minute, pui umplutura, rulezi, pui in tava unsa la cuptor si coci 45 de minute. Cand strudelul s-a rumenit il scoti din cuptor, il lasi in tava 15 minute, il tai felii si il servesti cu vin alb demisec.

Recomandari

Patiserie