Strudel cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Strudelul cu mere este cel mai aromat si gustos, fiind la fel de bun cald sau rece.

Ingrediente

    • 1 pachet foi de placinta din comert

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1,5 kg mere
    • 5 linguri zahar
    • 150 gr unt
    • scortisoara
    • coaja rasa de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se curata merele, se dau prin razatoare, se pun intr-o cratita, se amesteca cu zaharul si se calesc in 100 gr unt pana scad bine, amestecand continuu, ca sa nu se lipeasca.
  2. Se adauga mirodeniile, apoi se intinde foaia de strudel, se taie in doua sau trei fasii si se unge fiecare cu o pensula inmuiata in restul de unt topit. Se umplu fasiile de aluat cu piureul de mere si se ruleaza in forma de sul, care se strange la capete.
  3. Se pun sulurile in tava tapetata si se stropesc cu unt. Se portioneaza cu un cutit inmuiat in unt si se coc la foc potrivit, timp de 35 de minute. Strudelelele se pudreaza cu zahar cat sunt inca calde.

Recomandari

Patiserie