Strudel

Strudelul este gustarea perfecta si aromata la care puteti schimba umplutura de fiecare data.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Strudelul este foarte bun mai ales daca il serviti rece. Strudelul este foarte bun mai ales daca il serviti rece.

Ce ingrediente se folosesc?

PENTRU ALUAT:

  • 500 gr faina
  • 200 ml apa
  • sare
  • 2 linguri cu unt

PENTRU UMPLUTURA:

  • 1 kg mere sau 1 kg branza in amestec
  • 2 oua

 

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Faina cernuta o pui pe planseta de lemn pe care lucrezi aluaturile, adaugi putina sare si incepi sa framanti cu apa calda si grasime (sau 1 ou; 2 albusuri; 2 galbenusuri) un aluat tare care sa se desprinda de pe mana.
  2. Imparti aluatul in 2 bulgari (sau 4 bulgari cand framanti 1 kg de faina) pe care-i invelesti si-i pastrezi la cald timp de o ora, apoi ii intinzi pe o fata de masa curata pe care ai presarat faina.
  3. Aluatul trebuie sa devina foaie subtire si transparenta. La un capat al foii de aluat pui merele sau branza, rulezi (cu mana sau cu fata de masa pe care e aluatul) pana infasori toata foaia de aluat, tai bucati cat forma de placinta si le asezi in tava.
  4. Coci la foc potrivit jumatate de ora, racesti in tava,apoi servesti placinta calda sau rece.

Vezi retete similare

Strudel usor cu mere Strudel usor cu mere
Strudelul cu mere este o gustare deliciosa fiind in acelasi timp delicios daca e servit cald la micul dejun alaturi de o ceasca cu cafea.
Strudel cu prune Strudel cu prune
Strudelul este deliciul oricarui gurmand, dar strudelul cu prune este delciul tuturor pasionatilor de dulciuri aromate.
Strudel cu branza dulce Strudel cu branza dulce
Strudelul cu branza dulce este un preparat foarte delicios si apetisant fiind in topul prefeintelor copiilor in materie de produde de panificatie.
Strudel vienez Strudel vienez
Strudelul vienez este foaret gustos, dar daca il serviti cu sos de vanilie, aroma va fi si mai intensa....
Strudel cu mere Strudel cu mere
Strudelul cu mere este cel mai aromat si gustos, fiind la fel de bun cald sau rece.
Strudel cu piept de pui Strudel cu piept de pui
Strudelul cu piept de pui are marele avantaj ca se prepara rapid si este extrem de gustos, si se poate prepara cu foarte multe umpluturi!
Strudel cu nuci Strudel cu nuci
Strudelul cu nuci este foarte aromat, fiind preparatul perfect pentru zilele geroase de iarna.
Strudel de mere si pere cu pricomigdale Strudel de mere si pere cu pricomigdale
Strudelul de mere si pere cu pricomigdale este atat un desert cat si o gustare delicioasa. Fie ca e servit la micul dejun sau la desert este mereu o placere sa gusti din el.
Strudel cu varza calita Strudel cu varza calita
Strudel cu varza calita este un aperitiv delicios, satios pe acre il puteti servi atat cald cat si rece.
Aluat pentru foi de strudel Aluat pentru foi de strudel
Aluatul pentru foi de strudel este un aluat care nu trebuie sa lipseasca din cartea de bucate a niciunei gospodine.

Patiserie de azi

Prajitura bretona cu unt Prajitura bretona cu unt
Prajitura bretona cu unt este o prajitura savuroasa, cu o textura sfaramicioasa. Serviti prajitura cu fructe proaspete sau din compot pentru a evidentia aromele delicate.
Briose-Fluture Briose-Fluture
Briosele-Fluture sunt preferatele copiilor deoarece arata frumos si sunt delicioase.