Pere in aluat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Perele in aluat este reteta unui desert delicios, aromat si foarte usor de preparat, avand la baza ingrediente comune si ieftine.

Ingrediente

    • 1 foaie aluat foitaj
    • 1 litru apa
    • 1 lingura miere de albine
    • 2 linguri dulceata de fructe de padure
    • scortisoara
    • anason
    • 4 pere
    • 3 linguri zahar
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • zeama de la 1/2 lamaie
    • cuisoare
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata perele de coaja, fara a indeparta codita. Se pune la fiert zaharul cu dulceata, mierea de albine, zeama de lamaie, scortisara, cuisoare,anason. cand incepe sa dea in clocot, se pun perele si se lasa sa fiarba 40 de minute, apoi se scot perele pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
  2. Se strecoara lichidul ramas si se fierbe pana cand scade si capata consistenta unui sirop.
  3. Se taie aluatul in fasii groase de un deget, se unge fiecare para cu sirop si se infasoara apoi perele in fasii de aluat, circular, de sus in jos.
  4. Se pun perele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se adauga cate o lingura de sirop si se baga tava in cuptorul incins pentru 30 de minute.

Recomandari

Patiserie