Pateuri cu visine si migdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pateurile cu visine si migdale sunt o versiune mai sofisticata a pateurilor daneze, beneficiind de gustul acrisor al visinelor, in contrast cu untul si miezul de martipan topit.

Ingrediente

    • 130 gr martipan semipreparat
    • 80 gr fulgi de migdale
    • zahar pudra
    • 500 gr foitaj semipreparat
    • 1 borcan visine conservate
    • 1 ou

    USTENSILE:

    • 2 tavi joase mari, unse cu unt si tapetate cu hartie de copt
    • sita pentru zahar pudra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 20 de minute
Timp de coacere 20-25 de minute

  1. Pe o planseta presarata cu faina, desfaceti pachetul de foitaj si taiati-l in 8  bucati egale. Asezati bucatile de foitaj pe tavile pregatite.
  2. Framantati martipanul pana devine maleabil, iar apoi  formati un cilindru cu lungimea de 5 cm. Taiati din el 8 rondele si asezati-le in mijlocul fiecarei bucati de aluat.
  3. Scurgeti visinele,  si puneti cate o lingura de visine si cativa fulgi de migdale peste rondelele de martipab si formati un plic din foitaj.
  4. Ungeti din belsug fiecare pateu cu ou batut, ca sa luceasca. Cerneti putin zahar pudra peste ele si presarati fulgi de migdale deasupra, apoi coaceti-le 20-25 de minute, pana cand pateurile sunt crescute si rumene.

Recomandari

Patiserie