Gogosi pufoase

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogosile pufoase sunt foarte apreciate de copii, mai ales daca se servesc calde alaturi de o cana de lapte dulce.

Ingrediente

    • 150 gr zahar
    • 50 gr drojdie uscata
    • 2 oua
    • sae
    • 1 kg faina
    • 100 gr lapte praf
    • 450 ml apa
    • 80 gr unt
    • zahar pudra
    • ulei pentru prajit

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca bine intr-un bol faina, zaharul tos, drojdia uscata si laptele praf. Se adauga ouale batute si apa si se  framanta aluatul cam 5 minute, apoi se adauga untul topit si se framanta iarasi pana cand aluatul devine moale si pufos. Daca aluatul este prea moale se mai poate adauga putina faina.
  2. Se aduna aluatul intr-o bila, se pune intr-un castron care se acopera cu un servet curat si se lasa la dospit, cam o ora pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
  3. Pe o planseta tapetata cu faina, se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime, din care apoi se decupeaza crecuri mari, iar cu alta forma mai mica, un cerc mic in mijloc.
  4. Se lasa gogosile taiate sa stea cam 30 de minute, la crescut , apoi se prajesc in ulei incis , cam 1 minut pe fiecare parte, pana devin aurii. Se scot gogosile pe servete absorbante, se lasa sa se scurga surplusul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar si se pot servi.

Recomandari

Patiserie