Gogosi din spuma de lapte

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogosile din spuma de lapte sunt specifice indienilor, care le servesc atat la micul dejun cat si la cina.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 500 gr branza din 5 litri de lapte integral
    • 100 gr faina
    • 1/4 lingurita cardamom macinat
    • ulei pentru prajit

    PENTRU SIROP:

    • 600 gr zahar
    • 200 ml apa
    • sofran
    • 1/2 lingurita cardamom macinat

Instructiuni de preparare

  1. Cu o zi inainte de prepararea gogosilor, se face branza din lapte. Pentru aceasta, laptele integral se pune la fiert si, cand da in fiert se micsoreaza focul si se lasa pe foc, amestecand din 10 in 10 minute. Se fiarbe asa timp de 2 ore pana cand laptele scade si in vas ramane un fel de spuma de lapte cu aspect de branza.
  2. A doua zi, se prepara siropul pentru care zaharul si apa se aduc la punctul de fierbere, se fierbe timp de 5 minute si, dupa ce se ia e pe foc, se adauga sofranul si cardamomul.
  3. Pentru aluat, se amesteca branza de lapte, faina si cardamomul pana se obtine un fel de aluat nu foarte tare din care se formeaza bile.
  4. Se prajesc bilele in ulei pana devin maronii si, dupa ce se prajesc toate, se asaza intr-un castron, se toarna siropul peste ele si se lasa asa 2 ore.

Recomandari

Patiserie