Gogosi din aluat de clatite

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogosile din aluat de clatite sunt perfect atat ca gustare cat si ca gustare, fiind aromate si usor de preparat.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 2 oua
    • 200 ml lapte
    • 2-3 linguri cu vin alb
    • drojdie de bere (un cub de 30 g)
    • 1 lingura cu zahar
    • 1/2 lingurita cu sare
    • 1 lingura cu razatura de lamaie
    • 200 ml ulei
    • 3-4 linguri cu zahar pudra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Spalati ouale, spargeti-le in farfurie si bateti-le ca pentru omleta. Puneti o cana de faina peste oua, amestecati energic cu lingura de lemn, adaugati lapte ca sa subtiati aluatul.
  2. Puneti in aluat: razatura de lamaie si drojdia de bere lichefiata cu zahar si sare. Ingrosati aluatul cu restul de faina, subtiati cu laptele ramas. Daca aluatul este prea tare, adaugati putin vin.
  3. Aluatul trebuie sa curga, incalziti uleiul in tuci pana la temperatura de fierbere, luati aluat cu lingura si lasati gogosile sa se rumeneasca.
  4. Scoateti pe servetele. Presarati zaharul pudra pe un platou, treceti gogosile prin zahar, puneti-le pe farfurii si serviti-le calde.

Recomandari

Patiserie